fbpx
42   220
34   73
54   169
35   219
23   229

Aanbouw met lichtstraat

Aanbouw met lichtstraat

Heb jij een heerlijk huis maar ben je toe aan een upgrade? Spookt een aanbouw met lichtstraat bijvoorbeeld al een tijdje door je hoofd? Ik snap het! Ik vind zelf een aanbouw aan een huis altijd een grote verbetering. Uiteraard zorgt het ervoor dat je huis een stukje groter en ruimer wordt maar er komt ook vaak een stuk meer licht binnen. Absolut een win-win situatie dus. Kies je voor een aanbouw met lichtstraat? Dan krijg je helemaal een bak extra licht binnen. Heerlijk! Ik ben dol op lichte huizen en in dit artikel ga ik hier verder op in. Lees je gezellig met mij mee?

Meer daglicht met een lichtstraat

Wist je dat daglicht onwijs belangrijk is voor jouw lichaam en geest? Wij zitten tegenwoordig het gros van de tijd binnen en komen te weinig in aanraking met daglicht. Een licht huis of lichte werkplek is om deze reden juist heel belangrijk. Wist je bijvoorbeeld dat voldoende daglicht overdag goed is voor je nachtrust? En dat je natuurlijk meer Vitamine D aanmaakt wanneer je in contact komt met daglicht en je hierdoor energieker en productiever gaat voelen? Daarnaast geeft veel licht ons een gevoel van ruimtelijkheid en rust en heeft dat ook een positieve uitwerking op onze gemoedstoestand.

Maar hé, daarnaast is een aanbouw met lichtstraat ook nog eens onwijs mooi en een flinke eyecatcher in je huis. Wedden dat niet alleen jouw woonplezier maar ook jouw woningwaarde enorm zal stijgen? Eerlijk is eerlijk, dat is een goede reden om er in ieder geval eentje te overwegen, vind je niet?

Aluminium lichtstraat met een zadeldak

Lichtstraten zijn er natuurlijk in allerlei vormen en materialen. Zo kun je kiezen voor een vlakke lichtstraat of een lichtstraat met een zadeldak. Daarnaast zijn er ook verschilende opties qua materialen en kun, naast de houten constructie, o.a. kiezen uit een aluminium constructie of aluminium profielen. Natuurlijk is de keuze hierin voor iedereen zelf te bepalen en kun je zelf de voors- en tegens tegen elkaar afwegen.

Persoonlijk vind ik een lichtstraat met zadeldak prachtig om dat hier het licht heel mooi invalt en er natuurlijk meteen ook meer hoogte wordt gecreëerd. Daarnaast zou ik persoonlijk altijd kiezen voor een aluminium constructie. Waarom? Hierdoor is de lichtstraat weerbestendig en onderhoudsarm. Ideaal toch? Als ik nu zou moeten kiezen zou ik dus gaan voor een aluminium lichtstraat zadeldak.

Heb jij op dit moment een aanbouw aan jouw huis? En zit hier wel/geen lichtstraat in? Zo niet, heb je dit weleens overwogen? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen: