fbpx
42   220
34   73
54   169
35   219
23   229

Wat kost een nieuwe badkamer

wat kost een nieuwe badkamer

Heb jij net een nieuw huis gekocht en ben je hiervoor op zoek naar een nieuwe badkamer? Of woon je prima maar is je badkamer gewoon echt toe aan een verbouwing of renovatie? In dit artikel zoom ik in op de badkamer en geef ik je inspiratie en tips. Hoe kun je zelf een badkamer ontwerpen en hoe zorg je ervoor dat deze binnen je budget valt? Kun jij deze tips wel gebruiken? Lees dan nu zeker verder.

Badkamer inspiratie

Om knopen door te hakken is het altijd belangrijk om te beginnen bij het begin en dat is uiteraard het opdoen van inspiratie. Je kunt online veel badkamer inspiratie opdoen maar er natuurlijk ook voor kiezen om een dagje naar de woonboulevard te gaan. Ga gewoon eens even rondkijken om te ontdekken wat je supermooi en misschien juist helemaal niet mooi vindt. Zodra je dit voor jezelf helder hebt, heb je een riching bepaald.

Zodra je smaak duidelijk is, is het belangrijk om te gaan naar stap 2 en 3.

Badkamer ontwerpen

In de winkels is er altijd personeel aanwezig om je te helpen. Mijn vriend en ik hebben ons huis ook compleet verbouwd en hierbij ook een nieuwe badkamer geplaatst. Omdat wij graag de indeling wilden veranderen maar niet precies wisten wat de meest logische indeling was, hebben wij dit bij diverse winkels in 3D laten tekenen. Het leuke is dat je overal nieuwe ideeën opdoet en zo uiteindelijk tot de perfecte indeling komt. Tip van flip!

Zelf een badkamer ontwerpen online? Dit kan bij sanidirect. Zij bieden een online 3D badkamerplanner waarin je, met de badkamer configurator, de ruimte van je eigen badkamer kunt tekenen. Zo kun je zelf je badkamer samenstellen en dus bepalen wat de meest logische indeling is. Daarnaast kun je in deze planner ook spelen met verschilende materialen en kleuren. Echt hoe handig? Toen wij gingen kijken voor een nieuwe badkamer was dit er nog niet. Anders hadden wij hier sowieso gebruik van gemaakt.

Wat kost een nieuwe badkamer?

Wat kost een badkamer? Gemiddeld kost een nieuwe badkamer tussen de €4.000 en €7.000 euro. Natuurlijk is deze prijs ook geheel afhankelijk van de grootte van de badkamer en de keuze qua materialen, merken van het sanitair, tegels etc. Je kunt het zo goedkoop maar zeker ook zo duur maken als je zelf wilt. Mijn tip is dan ook om goed te bepalen wat je budget is. Door dit helder te hebben kun je namelijk aan de slag met het kiezen van een badkamer die en aan je smaak voldoet maar ook netjes binnen je budget past.

Budgetip: Houd wel goed in je achterhoofd dat het compleet veranderen van de indeling van de badkamer uiteindelijk zal zorgen voor hogere kosten. Natuurlijk moet hiervoor ook al het leidingwerk worden verlegd en dat kost veel tijd en extra werk. Wanneer je de bestaande indeling intact houdt kan al het sanitair worden aangesloten op het huidige leidingwerk en zal dit onderaan de streep veel geld schelen. Bij het opdoen van badkamer inspiratie is het dus goed om hier rekening mee te houden.

Ben jij benieuwd naar onze badkamer verbouwing? Op mijn blog staat een serie genaamd ‘Expeditie samenwonen‘ waarin ik je stap voor stap meeneem in het proces. 

Een nieuwe badkamer, ben jij er aan toe?

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram Bloglovin?

Delen: