fbpx
109   124
46   183
42   95
12   191
65   389

Keuken met organische vormen

Keuken met organische vormen

Industrieel, landelijk, modern, allemaal verschillende stylen keukens. Wij hebben thuis een landelijke keuken met een groot, zwart fornuis. Een keuken waar ik nog steeds erg blij mee ben maar, eerlijk is eerlijk, stel we gaan verhuizen of verbouwen, dan zou ik inmiddels wel een andere keuken kiezen. Heb je weleens gehoord van een keuken met organische vormen? En van de Japandi style? Ik wel en ik ben er helemaal weg van. In dit artikel vertel ik je er graag alles over. Lees je gezellig met mij mee?

Keukentrends 2023

Zachte tinten, natuurlijke materialen en organische vormen. Dit is sowieso een mega trend op dit moment. We zien dit natuurlijk niet alleen terug in keukens maar in het hele huis. Het komt terug in grote meubels zoals de bank maar zeker ook in accessoires zoals een spiegel of klok. Als je dacht dat het daarbij bleef heb je het mis. Inmiddels kun je ook kiezen voor een keuken met organische vormen.

Bij een keuken denk je namelijk al snel aan rechte vormen. De meeste keukens zijn recht of hebben een haakse hoek. Denk je aan een keukeneiland? Dan is dit vaak een rechtoe rechtaan blok. Niets mis mee natuurlijk maar deze trend vind dat het wel wat speelser mag. Harde hoeken worden zachte rondingen en ook keukenbladen worden gesneden in een mooie, wavy vorm. De trend heeft wel de keukenkastjes boven de keuken geskipt. Boven de keuken mag het vooral heel rustig en leeg zijn, zodat het mooi één geheel wordt en niet te druk.

In deze style zien we dus ook rustige kleuren zoals crème en beige en natuurlijke materialen zoals natuursteen, marmer en hout. Accessoires? Die houdt je het liefst zo minimalistisch mogelijk met dezelfde ronde vormen en in een rustige tint. En, niet te veel! De eenvoud is de kracht. Natuurlijk trek je deze trend wel door in je servies. Ook dit creëert weer eenheid en rust.

Deze style vind ik er zelf heel erg clean en ontzettend chique (en duur!) uitzien. Toch, met goed advies en creativiteit, kan dit ook een budget keuken zijn. Ga eens langs showrooms en laat je terplekke adviseren door adviseurs. Struin voordat je gaat Pinterest af zodat je echt goed kunt laten zien wat je voor ogen hebt. Een tip zijn de goedkope keukens van Keukenhal. Zij hebben een uitgebreid assortiment en drie showrooms, namelijk in Tilburg, Heerlen en Roermond.

Wat vind jij van deze keukentrend?

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram Bloglovin?

Delen: