fbpx
21   47
59   262
41   86
60   179
40   227

5 tips om jouw badkamer meer sfeer te geven

5 tips om jouw badkamer meer sfeer te geven

5 tips om jouw badkamer meer sfeer te geven. De meeste mensen gebruiken de badkamer alleen om snel even te douchen in de ochtend. Zonde, want de badkamer kan zoveel meer zijn dan een functionele ruimte. In dit artikel vertellen wij je hoe je binnen no-time je badkamer omtovert tot een plek waar je niet alleen snel een douche neemt, maar ook even helemaal tot rust kunt komen. Hier zijn vijf tips om je badkamer een warme en gezellige uitstraling te geven.

Kleur en textuur

De eerste stap naar een gezellige badkamer is het aanpassen van de kleuren en texturen. Kies voor zachte handdoeken en badmatten in warme kleuren zoals aardetinten, zachte grijstinten of pastelkleuren. Door het toevoegen van met zorg gekozen textiel en kleur ontstaat er direct een warmere sfeer. Hang ook wat leuke waterbestendige decoraties aan de muren of plaats decoratieve plankjes voor jouw crèmes, make-up en deodorant.

Geur

Geuren kunnen een enorme invloed hebben op ons welzijn en hoe we ons voelen. Maak gebruik van geurkaarsen, geurstokjes of aromatische oliën om een rustgevende geur in je badkamer te verspreiden. Zet deze bijvoorbeeld neer op de wastafel voor de badkamer of op een plankje boven het toilet. Lavendel, eucalyptus en vanille zijn uitstekende geurtjes voor in je badkamer. Deze geuren hebben namelijk een ontspannende werking. Niet alleen voegen ze een heerlijke geur toe, maar ze kunnen ook verminderen en je stemming verbeteren.

Verlichting brengt sfeer

Als jij een ruimte in huis knusser en gezelliger wil maken, speelt verlichting een cruciale rol. Dimbare lichten zijn een goed idee voor in je badkamer omdat je aan het begin en einde van de dag (wanneer je je badkamer het meest gebruikt) waarschijnlijk geen zin hebt in hele felle verlichting. Hang een paar sfeervolle plafondlampen op en richt wat spots op de spiegels.

Planten en groen

Breng de natuur in je badkamer met enkele kleine kamerplanten. Planten zoals varens, hangplanten en bamboe gedijen goed in een vochtige omgeving. Ze zuiveren de lucht en de aanwezigheid van planten maakt een mens bewezen rustiger. De planten die je kiest moeten passen bij de lichtomstandigheden en de grootte van je badkamer.

Hou het geörganiseerd

Van troep worden we gestresst en een goed georganiseerde badkamer is dus ontzettend prettig. Kies voor opbergoplossingen die functioneel en tegelijkertijd mooi en sfeervol zijn. Bewaar handdoeken in een kastje of manden en hang wat plankjes aan de muur waar je in kleine opbergdoosjes of -bakjes je toiletartikelen kan bewaren. Met deze tips wordt je badkamer een sfeervolle ruimte!

5 tips om jouw badkamer meer sfeer te geven.

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram Bloglovin?

Gastblog.

Delen:

1 Reactie

  1. 24 augustus 2023 / 17:49

    Geur en verlichting vind ik echt super belangrijk! Ik vind de producten van Marie Stella Maris heel fijn.