fbpx
21   47
59   262
41   86
60   180
40   227

Lief voor jezelf en de natuur: natuurlijke make-up

Lief voor jezelf en de natuur: natuurlijke make-up

Make-up is fantastisch! Dat vinden wij ook en dat zullen we altijd vinden. Helaas is de make-up-industrie niet altijd even zuiver. We willen natuurlijk eerlijke make-up gebruiken die ook nog eens geen gekke dingen doet met onze huid. Waar moet je beginnen en hoe weet je of iets wel of niet natuurlijk is? Geen zorgen: bedrijven zoals biobeautiful.nl verkopen alleen maar eerlijke en natuurlijke make-up. Wij leggen je uit wat daar het voordeel van is.

Beter voor je huid

Voor mensen die snel last hebben van eczeem, acne of uitslag zijn natuurlijke make-up en natuurlijke verzorgingsproducten een uitkomst. Meestal zijn dit soort huidaandoeningen een allergische reactie en de parabenen waar mensen vaak slecht op reageren zitten niet in natuurlijke producten. Ook mensen die snel last hebben van een droge huid kunnen baat hebben bij het gebruik van natuurlijke producten, dit droogt de huid namelijk vaak een stuk minder uit.

Beter voor het milieu

Natuurlijke en biologische producten zijn vaak gemaakt door kleine, gepassioneerde start-ups of grotere bedrijven met nog grotere visies. Zij houden het milieu in hun achterhoofd bij de productie van hun goederen. Ga dus op zoek naar bedrijven die zorgvuldig zijn in het selecteren van de merken die zij verkopen. Je wilt producten met natuurlijke ingrediënten en die op een duurzame wijze geproduceerd zijn.

Vegan

We kunnen er niet omheen dat we allemaal wat minder dierlijke producten moeten gaan gebruiken. Dat is zowel beter voor het milieu als voor onze dieren. Naast het (iets vaker) skippen van het zuivelschap in de supermarkt is het ook zaak om dierlijke ingrediënten (melk is vaker dan je denkt een ingrediënt in verzorgingsproducten) in jouw make-up te beperken. Geen zorgen dat er geen keuze overblijft: Een heleboel make-up is 100% vegan.

Dierproefvrij

Dierproeven voor cosmetische doeleinden zijn al een aantal jaren verboden in landen binnen de EU. Het meeste wat buiten de EU geproduceerd wordt mag helaas gewoon op dieren getest worden. Gelukkig komt er steeds meer dierproefvrije make-up op de markt. Ga dus altijd op zoek naar producten waarvan je 100 % zeker weet dat niets op dieren getest is. Kortom: Het is helemaal niet moeilijk om de inhoud van jouw beautycase langzaamaan te vullen met 100 % natuurlijke, vegan en dierproefvrije producten, die ook nog eens lief zijn voor jouw gezicht!

Heb jij natuurlijke make-up in jouw make-up stash?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’? 

Delen: