fbpx
42   220
34   73
54   169
35   219
23   229

Zo geef je de tuin een make-over

Zo geef je de tuin een make-over

De kortste dag is achter de rug, de feestdagen en de jaarwisseling zijn geweest, we zitten inmiddels alweer in februari. Ik vind januari altijd een saaie maand waarin het vooral toeleven naar Carnaval is. De maand is alsnog voorbij gevlogen en inmiddels staat Carnaval dus al bijna voor de deur. Zodra de carnaval is afgelopen staat het voorjaar snel voor de deur en daar kan ik zo naar uitkijken. Ik vind het heerlijk als het weer wat langer licht is, de natuur groen kleurt en de zon zich wat vaker laat zien. Stiekem heb ik dan altijd meteen zin om aan de slag te gaan in onze tuin. Ik heb namelijk, al zeg ik het zelf, best wel groene vingers en vind het heel rustgevend om in de tuin te werken. Ben jij van plan om dit voorjaar een tuin make-over te organiseren? Hierbij mijn tips en tricks. Zo geef je de tuin een make-over!

Tuin make-over

Een nieuwe tuinset

De grootste verandering kun je doorvoeren door een nieuwe tuinset aan te schaffen. Natuurlijk kan hier een flink prijskaartje aan hangen. Heb je in de basis al een hele goede set? Dan kun je een klein tuinsetje kopen en deze zien als aanvulling op je huidige set. Denk aan een hangstoel of ligstoel bijvoorbeeld met wat nieuwe sierkussens. Dit zijn eyecatchers die je hele set er als nieuw uit laten zien. Plaats daarboven een nieuwe parasol en het is net alsof je een nieuwe tuinset in de tuin hebt geplaatst.

Groen!

Een tuin is niet compleet zonder groen in de tuin. Ik ben echt dol op bloemen en planten en kan er geen genoeg van krijgen. In mijn tuin staan een aantal meerjarige planten die ieder jaar wel wat verzorging kunnen gebruiken. Zoals bijvoorbeeld snoeien om ervoor te zorgen dat de plant weer mooi in vorm is en kan gaan bloeien. Maar, naast mijn huidige beplanting is er natuurlijk altijd ruimte voor nieuwe planten. Ik ben qua bloemen dol op de kleuren roze, paars en wit en zorg er altijd voor dat het een kleurrijk en gezellig tafereel is. Als mijn border vol bloemen insecten aantrekt vind ik dat stiekem altijd te leuk!

Straatwerk schoonspuiten

Er is ieder jaar ook één vervelend klusje en dat is het straatwerk schoonspuiten. Jeetje, wat een bende geeft dat! Gelukkig kan ik dit klusje uitbesteden aan mijn vriend. Hij trekt dan een waterpak aan en gaat met de hogedrukreiniger het hele straatwerk in de tuin af. In het begin wordt het één grote blubberzooi en denk je echt: ‘Hoe komt dit ooit nog goed?’ Maar zodra het droog is en is aangeveegd zijn alle stenen echt onwijs opgeknapt, is al het onkruid verdwenen en geeft het zo’n frisse uitstraling. Echt heerlijk als dit klusje is gebeurd. Je tuin knapt er enorm van op!

Zo geef je de tuin een make-over! Ik hoop dat je iets aan mijn tips & tricks hebt. 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen: