fbpx
68   453
122   416
93   152
58   110
279   837

De tips voor een schone keuken

Dè tips voor een schone keuken

De keuken, je gebruikt hem iedere dag. Het is de plek waar vet, vocht en vuil samenkomen en daarom is het onwijs belangrijk om de keuken regelmatig grondig schoon te maken. Natuurlijk heb je binnen no time een doekje over het aanrecht heengehaald maar dat is niet helemaal wat ik bedoel met schoonmaken. In dit artikel heb ik het echt over het grondig schoonmaken van de keuken om ervoor te zorgen dat ook het hardnekkige vet verdwijnt. Dit zijn dé tips voor een schone keuken.

Oooh guys, ik heb helemaal de lentekriebels te pakken. Vraag me niet waarom, want het is buiten hartstikke koud, maar ik kan echt niet wachten op het voorjaar. Bij mijn lentekriebels komt altijd een grote voorjaarsschoonmaak om de hoek kijken maar volgens mij hebben heel veel mensen hier last van. Het is toch ook heerlijk als het huis weer helemaal schoon is en lekker fris ruikt. Kun jij wel wat tips gebruiken voor een schone keuken? Lees dan zeker dit artikel. Let’s go! 

Dè tips voor een schone keuken

5 tips voor een schone keuken

1. Werk van boven naar beneden 

Dit is de eerste, hele belangrijke tip. En met boven bedoel ik boven op de keukenkastjes. Zonder dat je het in de gaten hebt komt hier namelijk onwijs veel vet terecht. Als je dit een lange tijd niet schoonmaakt vormt zich er echt een vetlaag. Bah! Dat is natuurlijk niet wat je wilt. Een goede tip is om boven op de keukenkastjes papier te leggen zoals oude kranten. Het vet komt dan namelijk op de kranten terecht. Eens in de zoveel tijd haal je de kranten weg, maak je een sopje om de bovenkanten van de keukenkastjes schoon te maken en daarna leg je er weer nieuwe kranten op. Ideaal en lekker schoon!

2. Schone keukenkastjes

Als de bovenkant van de keukenkastjes helemaal schoon is, is het tijd voor de keukenkastjes zelf. Alle frontjes en handgrepen doe je af met een sopje en ook de binnenkant van de deurtjes neem je hierbij mee. Daarna haal je de keukenkastjes één voor één leeg en doe je ook alle planken en lades af met een sopje. Sla hierbij de hoekjes zeker niet over. Soms kan het helpen om er een stofzuiger bij te pakken. Nu je toch bezig bent, check gelijk even alle voedingswaren op datum. Wedden dat je het een en ander weg kunt gooien?

3. Keukenapparatuur goed reinigen

Most important: apparatuur. Dit vind ik persoonlijk het vervelendste klusje maar het is eigenlijk wel het belangrijkste. We gebruiken het keukenapparatuur namelijk dagelijks maar vergeten ze nog weleens schoon te maken. De oven en de kookplaat worden bij ons veruit het vaakst gebruikt. Ik heb een grote, zwarte oven op pootjes met twee heteluchtovens, een grill en 5 gaspitten. In de afgelopen jaren heb ik van alles geprobeerd om onze oven goed schoon te maken maar de enige effectieve ovenreiniger is voor mij de HG oven, grill en barbecuereiniger. Aangekoekt eten en vet is echt geen enkel probleem voor deze reiniger. Ik verwarm de oven handwarm, spray het oppervlak goed in, laat de vloeistof 3 tot 5 minuten inwerken en maak het vervolgens schoon met een natte doek. Het gasfornuis maak ik schoon met HG Vetweg. Voor de moeilijke randjes op het gasfornuis gebruik ik een tandenstokertje.

4. Sla de koelkast en vriezer niet over

Uiteraard is het belangrijk om ook de koelkast niet te vergeten. Haal deze helemaal leeg en maak het vervolgens goed schoon met een sopje. Ook bij het schoonmaken van de koelkast is het slim om even de voedingswaren te checken op datum. Zorg er daarnaast voor dat de afvoer van de koelkast goed schoon blijft en vergeet ook de vriezer niet te checken. Heeft je vriezer veel ijsvorming? Laat de vriezer dan volledig ontdooien en maak het vervolgens goed schoon. Voor beide geldt dat het belangrijk is om ze goed te drogen voordat je ze weer gaat gebruiken.

5. Een blinkend en streeploos aanrechtblad

Last but not least, het aanrechtblad. Wij hebben een witte keuken met een zwart aanrechtblad van natuursteen. Daarom gebruik ik hiervoor altijd de HG natuursteen aanrechtbladreiniger. Dit product is speciaal ontwikkeld voor een snelle, streeploze en veilige dagelijkse reiniging van natuurstenen aanrechtbladen. Natuursteen is prachtig maar niet het makkelijkst in onderhoud. Het is echt belangrijk dat je voor een aanrechtblad van natuursteen alleen producten gebruikt die je mag gebruiken op natuursteen.

That’s it! Dit zijn dè tips voor een schone keuken. Succes met poetsen. You can do it!

Hoe vaak grondig jij jouw keuken?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen: