fbpx
84   158
47   178
30   68
68   137
25   272

De beste tips tegen kalkaanslag

De beste tips tegen kalkaanslag

Kalkaanslag, het is vervelend en ieder huishouden heeft er last van. Kalk zit nu eenmaal in ons drinkwater en dat is niet voor niets. Ons menselijk lichaam heeft namelijk kalk nodig. Daarnaast zorgt kalk ervoor dat water de koperen leidingen niet aantast. Toch is teveel kalk niet prettig en ergeren we ons enorm aan de kalkaanslag in de badkamer, de waterkoker, de wasmachine en noem maar op. In dit artikel bespreek ik de beste tips tegen kalkaanslag. Kun jij wel wat goede tips gebruiken? Lees dan zeker mee.

Wat is het beste middel tegen kalkaanslag?

1. Gebruik heet water 

Heb je er weleens bij stilgestaan dat het verschil maakt of je heet of koud water gebruikt? Kalk heeft namelijk de natuurlijke eigenschap om zich te willen hechten aan oppervlaktes die warm zijn. Als je de kraan en de douchekop eens op zijn heetst zet zul je dus zien dat je een hoop kalk al kunt verwijderen. In ieder geval veel meer dan wanneer je gebruik maakt van koud water.

Wat is het beste middel tegen kalkaanslag?

2. Schoonmaakproducten van HG

HG doet wat het belooft. Als je het mij vraagt, is dit ook echt zo. Ik gebruik de schoonmaakproducten van HG al heel erg lang en ben trots dat ik ambassadeur mag zijn van het merk. Ik ga uitsluitend samenwerkingen aan met merken waar ik volledig achtersta en echt enthousiast over ben en dat is bij HG absoluut het geval. Wat is het beste middel tegen kalkaanslag? HG! In mijn schoonmaakroutine gebruik ik steevast twee producten, namelijk de HG kalkweg schuimspray en de HG toiletgel extra sterk.

Wat is het beste middel tegen kalkaanslag?

before – after

HG kalkweg schuimspray

Deze spray verwijdert kalk grondig en snel. De voor- en na beelden van onze kraan vertellen je al genoeg. Je kunt de spray gebruiken op tegels, douchecabines, kunststof baden, wastafels, kranen, douchekoppen en aanrechtbladen. Het gebruik is super makkelijk. Je spuit de schuim op het te reinigen oppervlak en laat het maximaal 5 minuten inwerken. Vervolgens neem je de oppervlakte af met een vochtige doek. Na het gebruik van de HG kalkweg schuimspray is o.a. je kraan weer kalkvrij en glanst hij stralend.

HG toiletgel extra sterk

Hardnekkige kalkaanslag is helaas ook te vinden in ons toilet. Wist je dat kalkaanslag onder de rand van de pot een muffe geur veroorzaakt en het de spoelwerking van het toilet verminderd? Het is dus niet alleen super hygiënisch maar ook nog eens essentieel om het toilet te ontkalken. Deze gel is extra sterk. Hij hecht zich namelijk maximaal aan het oppervlak waardoor je snel en eenvoudig kalkaanslag, urinesteen en ander moeilijk verwijderbare aanslag in de toiletpot verwijderd. Het gebruik van de HG toiletgel extra sterk is zoals je gewend bent. Je spuit de gel in de pot en diep onder de rand. Vervolgens laat je hem minimaal 20 à 30 minuten goed inwerken. Vervolgens borstel je de pot goed door, even doorspoelen en you’re ready! 

before – after

HG voegenreiniger

Ben je nu zo goed bezig in de badkamer? Neem dan gelijk ook even je voegen mee. Wij hebben witte tegels en onze voegen beginnen al te verkleuren. Dit hoeft echter niet perse door de kalk te komen. Met de HG voegenreiniger verwijder je hardnekkig vuil van voegen. Je sprayt hiervoor de voegen goed in en laat dit enkele minuten inwerken. Vervolgens boen je de voegen met een borstel. Door het gebruik van de borstel komt namelijk het vuil echt goed los. Even afspoelen met lauw water, op laten drogen en that’s it.

Zijn je voegen na het gebruik van deze voegenreiniger niet schoon? Dan is het wel kalkaanslag wat je op je voegen hebt. Je kunt dan beter HG kalkweg concentraat gebruiken.

3. Droog maken na gebruik

Last but not least, tip nummer 3. Maak jij namelijk de douchecabine of het bad wel droog na gebruik? Haal jij een handdoek over de wastafel als je net je handen hebt gewassen of je tanden hebt gepoetst? Nee? Dan is hier een hoop te halen! Het is namelijk heel belangrijk om dit wel te doen. De meeste kalkaanslag ontstaat namelijk door stilstaand water. Door de druppels die op de wastafel blijven liggen, aan de kraan blijven hangen of op het douchescherm achterblijven. Koop een trekker en haal deze, na iedere douchebeurt, over de douchewand heen en pak wat vaker even een handdoekje voor over de wastafel en de kraan. Geloof mij, je gaat het verschil merken!

That’s it! Dit zijn de beste tips tegen kalkaanslag. Succes met poetsen en zeg bye tegen kalk!

Gebruik jij al de producten van HG in jouw schoonmaakroutine?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen: