fbpx
198   204
82   236
56   116
13   195
66   391

Verzekering vergelijken

Verzekering vergelijken

Half januari, we zijn weer back on track. De kerstdagen en de jaarwisseling zijn achter de rug. Januari is altijd mijn minst favoriete maand omdat alle gekke dagen achter de rug zijn en het echt weer back to normal is. Iedereen heeft goede voornemens of doet mee aan Dry Januari. Wel goed hoor maar niet perse heel gezellig. Daarnaast is het zakelijk gezien ook altijd weer de start van een nieuw jaar en geeft dat toch een bepaalde druk. In januari maak ik altijd een overzicht van onze verzekeringen en kosten om weer helemaal up to date te zijn. Ik check de huidige premies en een verzekering vergelijken is altijd een goed idee. In dit artikel geef ik je advies. Lees je mee?

Verzekeringen checken

Verzekeringen, ze zijn er in alle soorten en maten. Er zijn een aantal verzekeringen verplicht zoals een autoverzekering en andere verzekeringen zijn optioneel zoals een hondenverzekering. In Nederland kun je je overal voor verzekeren en ben je al snel oververzekerd. Toch zijn er een aantal verzekeringen die fijn zijn om te hebben. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een uitvaart verzekering en een inboedelverzekering. Het is sowieso goed om je verzekeringen af en toe te controleren. Hierbij adviseer ik je om niet alleen naar de premie te kijken maar om ook de dekking die de verzekering biedt te checken. Door dit ieder jaar in januari te doen ben je altijd up to date en op tijd als je bijvoorbeeld een wijziging wilt doorvoeren voor het nieuwe jaar.

Wist je dat heel veel mensen in Nederland eigenlijk niet eens precies weten waarvoor ze wel en waarvoor ze niet verzekerd zijn?

Zorgverzekering

Niet alle verzekeringen kun je checken in januari. De zorgverzekering moet je checken in december. Dit heb ik dus netjes nog in 2022 nog gedaan. Het overstappen van zorgverzekeraar kan namelijk maar tot en met 31 december. Doe je dit niet dan loopt je oude verzekering in het nieuwe jaar automatisch door. Het is goed om je polis te checken aangezien je premie waarschijnlijk omhoog gaat. Yep! Alles wordt duurder, ook je zorgverzekering. Ik kijk altijd of ik een bepaald pakket kan veranderen om mijn premie naar beneden te krijgen. De verzekering vergelijken met andere aanbieders kan ook een mooie besparing opleveren. Gelukkig wordt je oude zorgverzekering automatisch stopgezet.

Tip: Wil je ook in januari nog kunnen overstappen van zorgverzekering? Dan heb je je zorgverzekering op uiterlijk 31 december 2022 op moeten zeggen. Heb je dit gedaan? Zorg er dan voor dat je de nieuwe verzekering afsluit in januari 2023.

Je verzekering vergelijken en je verzekering checken loont. Het kan je echt een mooie besparing opleveren. Check jij jouw verzekeringen ieder jaar? Zo ja, wanneer? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

 

Delen: