fbpx
33   148
25   56
67   128
25   261
24   103

Slapen met een zwangerschapskussen

Slapen met een zwangerschapskussen

Ho! Stop! Nee, ik ben niet zwanger. Bij het lezen van het woord ‘zwangerschapskussen’ denk je dit wellicht direct. Logisch ook! Maar, wist je al dat een zwangerschapskussen door veel mensen worden gebruikt om beter te slapen? Zeker mensen met rug- en nekklachten hebben baat bij een zwangerschapskussen. Ik ben in november en december geregeld bij de fysio geweest voor dezelfde klachten en vandaar dat ik besloot om eens te gaan slapen met een zwangerschapskussen. Mijn ervaring deel ik met je in dit artikel.

Lichaamskussen

Vroeger sliep ik altijd op mijn buik maar tegenwoordig wissel ik vooral af op mijn rug en mijn zij. Ik merk dat ik de laatste tijd slecht in slaap kom en best lang loop te woelen. Als ik eenmaal slaap wordt ik pas wakker door de wekker dus daar zit het probleem niet. Het probleem is echt het inslapen. Om deze reden en om mijn nek- en rugklachten heb ik dus het lichaamskussen aangeschaft.

Om verwarring te voorkomen, een lichaamskussen of zwangerschapskussen is precies hetzelfde. Uiteindelijk maakt het ook niet uit wat de naam is, als het je maar helpt. Een lichaamskussen zorgt voor een goede ergonomische ondersteuning en helpt je lichaam op een juiste manier te ontspannen in je slaap. Dat klinkt fantastisch toch?

Slapen met een zwangerschapskussen

Zwangerschapskussen met J-vorm

Stap 1 is natuurlijk een kussen kopen. Maar, waar begin je? Google voor de grap maar eens op zwangerschapskussen of lichaamskussen. Het aanbod is echt bizar! Ze zijn er letterlijk in alle vormen, kleuren en maten. Ik heb mij dan ook onwijs goed ingelezen en ben uiteindelijk gegaan voor een litollo zwangerschapskussen. Dit merk heeft ook verschillende varianten en zelfs een XXL versie waar je helemaal inligt. Ik besloot om voor een zwangerschapskussen met een J-vorm te gaan. Deze variant is niet zo heel erg groot en het is natuurlijk wel fijn als mijn vriend ook nog wat ruimte heeft in bed.

Met een zwangerschapskussen slapen

Slapen met een zwangerschapskussen doe ik nu zo’n twee weken. De j-vorm ondersteunt je lichaam aan één kant waardoor het kussen minder ruimte in beslag neemt. Hij is 145cm lang en ondersteunt dus echt over de gehele lengte van je lichaam. Doordat het kussen de vorm heeft van een J kun je ook heel makkelijk het uiteinde tussen je knieën klemmen en dat vind ik zelf echt heerlijk liggen. Eenmaal in bed ga ik altijd eerst op mijn rug liggen. Zodra ik op mijn zij draai pak ik het lichaamskussen erbij. Dit ligt echt heel lekker cozy en comfy. Ik heb het idee dat het inslapen door het lichaamskussen veel sneller gaat en dat is een heel fijn idee. Ik word de volgende ochtend lekker uitgerust wakker.

Of ik ’s nachts ook gebruik maak van het kussen? Geen idee! De enige keer wordt ik wakker en is hij uit bed gerold en de andere keer lig ik er wel mee. Dat verschilt dus. Maar, ik ben er wel erg blij mee.

Je vraagt je misschien af, kun je dit kussen wassen? De hoes is afneembaar en wasbaar, wel zo hygiënisch. Bij het wassen van ons dekbed neem ik de hoes van het lichaamskussen gewoon mee. Ideaal!

Slapen met een zwangerschapskussen, heb jij het weleens geprobeerd?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen: