fbpx
212   218
88   249
58   124
15   201
67   394

Je lippen voller laten lijken

Je lippen voller laten lijken

Volle lippen, je blijft ze in het modebeeld veel zien. Ik heb van mijzelf, denk ik, normale lippen en ben er erg tevreden mee. Je bent nu eenmaal mooi zoals je bent. Ben jij niet tevreden met je lippen en vind je ze te dun? Er zijn genoeg fijne trucjes die je lippen voller laten lijken. In dit artikel geef ik je drie tips voor groter-lijkende lippen. Lees je mee?

In dit artikel geef ik je drie tips voor groter-lijkende lippen

Jep, je leest het goed. Groter-lijkende lippen! Bij volle lippen denk je wellicht meteen aan lipfillers maar dit is natuurlijk niet meteen nodig. Mijn tip is om eerst wat trucjes toe te passen met make-up om te kijken of vollere lippen bij je passen. Mocht je het resultaat dan echt heel mooi vinden dan kun je natuurlijk altijd die stap nog nemen.

Op de foto links zie je het resultaat van alleen één laagje lipstick op mijn lippen. Het resultaat van het stappenplan hieronder beschreven, dus inclusief lippotlood en lipgloss zie je op de rechterfoto. Een duidelijk verschil, vind je niet?

Lippotlood

Stap 1 is het gebruiken van een lippotlood. Het liefst een lippotlood dat wat donkerder is dan je eigen lipkleur. Zorg dat het potlood goed is geslepen zodat je een hele strakke lijn kunt maken. Met het potlood teken je net iets buiten je eigen liplijn. We noemen dit overlijnen. Door dit te doen met een iets donkerdere kleur creëer je een schaduweffect en zorg je ervoor dat je lippen optisch groter lijken. Probeer het overlijnen vooral te beperken in het midden van de lip en zorg dat je bij de hoeken weer netjes binnen de lijnen blijft.

Tip: je kunt, na het zetten van de lijnen, je lippen helemaal inkleuren met het lippotlood. Dit zal ervoor zorgen dat je lipstick beter blijft zitten en je aan het eind van de dag niet alleen met een rand potlood om je lippen heen loopt.

Donkere lipstick

Hiermee bedoel ik dat de lipstick donkerder moet zijn dan het lippotlood. Wellicht is dit niet helemaal wat je verwacht maar juist door dit te doen creëer je wederom die schaduw. Zorg ervoor dat het kleurverschil niet te groot is tussen de twee lipproducten. Breng de lipstick aan op je lippen en overlijn hiermee dus niet. Het potlood moet zijn werk doen.

Tip: breng eerst een dun laagje lipstick aan en hap met je lippen op een droge tissue. Herhaal deze stap nog eens voor een longlasting effect.

Gloss

De laatste stap is het aanbrengen van een lipgloss. Een glans zorgt er namelijk voor dat licht weerkaatst en zorgt voor een plumping effect. Je brengt de gloss alleen aan in het midden van je lippen. Precies waar je het accent wilt hebben. Optisch zorgt dit ervoor dat je lippen als het ware naar voren komen en zo creëer je voller lijkende lippen.

Tip: zorg voor een heldere, transparante gloss zodat de kleuren van het lippotlood en de lipstick niet veranderen.

Je lippen voller laten lijken – dat doe je zo!

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen: