fbpx
96   172
49   181
31   69
68   138
25   273

De Curly Girl Methode

De Curly Girl Methode

De CG methode, de Curly Girl Methode, het is bijna onmogelijk dat je hier nog nooit van hebt gehoord. Het is zo’n ongelofelijke hype geweest in beautyland. Inmiddels heb ik er al onwijs veel over gelezen en heb ik, denk ik, alle tips en tricks wel bestudeerd. Heb jij krullend haar maar zijn je krullen pluizig en heb je geen idee wat je hiertegen kunt doen? Lees dan dit artikel.

CG Methode

Let op: de Curly Girl Methode niet bedoeld voor meiden met stijl haar. Het is juist bedoeld voor meiden met krullen, welk krultype dan ook.

CG methode producten

De methode start met de juiste producten, ook wel de CG methode producten genoemd. Deze producten zijn volledig vrij van minerale oliën, siliconen, sulfaten, wax en uitdrogende alcohol. Dit zijn namelijk slechte ingrediënten die je haar laat uitdrogen en je krullen beschadigen. Juist om ervoor te zorgen dat je krullen niet meer pluizig zijn en mooi glanzen is het dus key om deze ingrediënten te vermijden.

Voor de juiste producten kun je terecht bij Curlygirlmovement. Zij hebben een breed assortiment die allemaal voldoen aan de eisen van de CG methode. Zo hebben zij de CG co wash, een conditioner vrij van sulfaten die perfect is om je haar, tussen twee wasbeurten door, voorzichtig te reiningen. En een krullen gel die ervoor zorgt dat je krullen perfect gevormd en tegelijkertijd gedefinieerd worden. Met deze gel minimaliseer je de kans op pluizend haar en krijg je er glanzende krullen voor terug.

Stappenplan CG methode 

  1. Geef je haar een final wash – voordat je start is de final wash heel belangrijk. Was je haar nog één keer heel grondig en gebruik hierbij een shampoo (met sulfaten). Dat is de laatste keer. Hierna gebruik je nooit meer een shampoo met sulfaten!
  2. Haaronderzoek – het is, voordat je begint, heel belangrijk om te weten welk haar je hebt en wat jouw haar precies nodig heeft. Krullen zijn er in zoveel varianten. De Curlygirlmovement heeft hiervoor een krullenquiz bedacht.
  3. Was je haar – met CG vriendelijke shampoos – niet vaker dan 1x per week. Wil je het tussendoor wassen? Gebruik dan een conditioner/co-wash.
  4. Maak je haar nat onder de douche en wrijf niet teveel door je haar. Was vooral de hoofdhuid en zorg dat je de krullen zo veel mogelijk intact houdt.
  5. Je haar kam je wanneer het doorweekt is met water en conditioner. Kammen doe je niet met een normale borstel maar het liefst met je vingers.
  6. Vervolgens droog je je haar met een t-shirt of een microvezel doek. Het gebruik van een handdoek is echt not done en zorgt voor pluis.
  7. De laatste stap is uiteraard een stylingsproduct en die is afhankelijk van het type haar dat je hebt. Een CG vriendelijke gel is bijvoorbeeld een goed product om je krullen mooi te setten voor de rest van de dag.

Bij deze wat meer informatie over de Curly Girl Methode. Heb jij krullend of stijl haar?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen: