fbpx
21   47
59   262
41   86
60   179
40   227

Alcoholvrije Limoncello Spritz

Alcoholvrije Limoncello Spritz

Dry january, doe jij eraan mee? Ik doe persoonlijk niet persé mee aan dry january maar probeer wel te letten op mijn eten en te minderen met alcohol. Nu is dat op zich in januari nooit zo moeilijk. Ik vind het altijd een saaie maand waarin weinig gepland staat. Doe jij wel mee aan dry january of wil je net als ik wel letten op het alcoholgebruik? Dan kan ik je deze Alcoholvrije Limoncello Spritz onwijs aanraden. In dit artikel vertel ik hoe jij deze heerlijke, frisse mocktail maakt. Let’s go!

Alcoholvrije Limoncello Spritz

Limoncello Spritz recept

Limoncello doet mij direct denken aan vakantie. Afgelopen jaar zijn wij in Frankrijk en in Spanje geweest en op beide vakanties zijn er heel wat flessen Limoncollo doorheen gegaan. Wat is dat toch een heerlijk drankje zeg. Overdag vind ik het heerlijk om er een Limoncello Spritz van te maken en ’s avonds na het eten smaakt hij puur, om te nippen, ook perfect.

We zitten natuurlijk nog middenin januari en heel wat mensen doen fanatiek mee aan Dry January. Goed bezig! Voor dit recept gebruik ik de Limonzero van Pallini. Dit is een alcoholvrije likeur die is gebaseerd op het oude familierecept van Pallini Limoncello. Voor mij absoluut de beste alcoholvrije Limoncello die ik tot nu toe heb gemaakt.

Om van deze Limoncello een Spritz te maken mix je hem uiteraard met een mooie, alcoholvrije bubbel. Ik gebruik hiervoor de Natureo Sparkling 0,0 semi seco van het merk Torres. Dit is een alcoholvrije mousserende wijn met volle tonen van tropisch fruit, vanille en abrikozen en een licht zoete afdronk. Door het fruitige karakter matcht hij echt perfect met de Limonzero.

Last but not least, bruisend mineraalwater! Hierdoor wordt deze Limoncello Spritz echt een heerlijke frisse mix. Ik gebruik hiervoor Spa Rood maar in principe kun je hier ieder bruisend water voor gebruiken.

Limoncello cocktail

– Vul je wijnglas met ijs
– 50ml. Limonzero van @pallinilimoncello
– 100ml. Natureo Sparkling van @familiatorreswines
– 25ml. Bruisend mineraalwater

Roer de mix door en garneer met een citroenpartje. Salute!✨

Sla dit Limoncello Spritz recept op en geniet van deze Alcoholvrije Limoncello Spritz! 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

 

Delen:

1 Reactie

  1. 19 januari 2023 / 22:31

    Oeehh! Dit ga ik zeker proberen! Zelf ben ik ook echt totaaal geen fan van alcohol haha