fbpx
49   386
118   400
92   147
58   106
279   831

Lancôme La Vie Est Belle

IMG_3108

La Vie Est Belle, een van de bekendste geuren die heel veel dames hebben. Ik heb hem zelf eigenlijk al heel lang in mijn stash. Laatst was hij op en kocht ik hem opnieuw. Dit zorgde ervoor dat ik dacht: ‘Heb ik weleens een artikel over deze iconische geur geschreven?’ Het antwoord was nee en daar moest absoluut verandering in komen. Dat verdient deze geur namelijk gewoon. Lees je mee?

IMG_3095

Lancôme La Vie Est Belle werd in 2012 al gelanceerd. Het parfum werd ontwikkeld door drie toonaangevende Franse Parfumeurs en gemaakt om vrouwen op te roepen te genieten van het leven. Vandaar ook de naam: ‘La Vie Est Belle’, wat ‘het leven is mooi’ betekent.

De flacon vind ik echt prachtig. Het straalt meteen luxe en vrouwelijkheid uit. Het soort ‘sjaaltje’ om de hals vind ik het echt een Franse touch geven. Lancôme beschrijft het zelf als een kristallen glimlach. Dit vind ik wel vergezocht, maar dat maakt de fles gelukkig niet minder mooi. Hij is van dik glas gemaakt en voelt erg stevig aan. Mooi voor op de salontafel.

Dan op naar de geur. Want hoe mooi het flesje ook is, het draait uiteindelijk toch echt om de geur. Geuren omschrijven vind ik zelf erg lastig, maar we gaan een poging wagen. Waar ik Lancôme Tresor erg zoet vind, vind ik Lancôme La Vie Est Belle meer naar de frisse kant neigen. Wel nog steeds zoet, maar niet super zoet. Ik zou hem eerder omschrijven als vrouwelijk, fris en fruitig.

De Topnoten: Zwarte bes en Peer

De Hartnoten: Iris, Jasmijn en Oranjebloesem

De Basisnoten:  Tonkaboon, Vanille Praliné en Patchoulli

Dit is eigenlijk precies wat ik in een parfum zoek. Ik vind het heerlijk als het lekker fris is, maar ik vind ook dat een parfum een soort ‘vrouwelijkheid’ in zich moet hebben. Ik denk dat Lancôme het hier met de basisnoten bij het juiste eind heeft. Deze noten zorgen ervoor dat de parfum iets zwaarder wordt, zonder dat het zijn frisheid verliest. Dat vind ik het grootste pluspunt van deze parfum.

IMG_3096

Deze parfum is de Eau de Parfum-variant. Eau de Parfums staan erom bekend dat ze langer blijven zitten dan de Eau de Toilette-variant. Nu heb ik zelf de Eau de Toilette niet, dus ik kan dit niet helemaal testen. Wat ik wel weet is dat de Eau de Parfum ontzettend goed blijft zitten. Als ik de hele dag op kantoor heb gezeten, ruik ik hem alsnog zitten. Twee keer sprayen is dan ook meer dan voldoende. Dit zorgt ervoor dat de parfum zuinig is in gebruik. Daarnaast is het ook niet zo dat je hem midden op de dag nogmaals moet opsprayen omdat de geur al is vervlogen. Hier zal je met ‘La Vie Est Belle’ echt geen last van hebben!

Ik ben echt ontzettend blij met deze geur. Mocht je nog op zoek zijn naar een damesgeur als cadeau voor de kerst? Kijk dan zeker naar La Vie Est Belle! Zoals aangegeven bestaat de geur al sinds 2012 en inmiddels is hij dan ook in meerdere varianten verkrijgbaar zoals de ‘Soleil Cristal’, de ‘Intensément’ en de ‘En Rose’.

Lancôme – La Vie Est Belle is te koop bij de Douglas. Flacon in de review is 75ml.

Wat is jouw favoriete parfum?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen:

4 Reacties

  1. 13 april 2015 / 16:49

    Hele leuke post! Mooie foto’s en leuk geschreven 🙂

  2. 13 april 2015 / 15:39

    Hij is wel prijzig.. Maar het flacon alleen al ziet er super mooi uit!

  3. 13 april 2015 / 10:19

    Ik blijf het een heerlijk geurtje vinden, al draag ik hem eigenlijk zelf nooit, zonde eigenlijk… Fijne review heb je geschreven! xoxo