fbpx
17   48
9   37
272   802
27   67
32   78

Interieurtrends 2023

Interieurtrends 2023

In de laatste maand van het jaar is de timing natuurlijk perfect om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Dit kan je doen met persoonlijke doelen, fashiontrends maar natuurlijk ook met interieurtrends. Dat laatste is precies wat we gaan doen in dit artikel. Ik ga de interieurtrends 2023 met je bespreken. Lees je mee?

Woontrends van 2023

Zachte tinten

Yes! De zachte tinten zie je op dit moment in het modebeeld maar zeker ook in de interieurtrends. Van offwhite en beige naar grijs en bruin. Zachte tinten die met elkaar worden gecombineerd. Een trend die Ton Sur Ton wordt genoemd. Dit is een Franse naam voor het kiezen van één kleur in meerdere tinten die je in het hele interieur laat terugkomen. Het geeft een chique look en creëert een oase van rust.

Door, bij een interieur vol zachte tinten, te kiezen voor een rustige en strakke vloer bewaak je de eenheid. In 2023 ga je veel woonbeton zien, een hele sterke en 100% krasvaste vloer. Een PUUR! Concrete vloer is naadloos, zeer hygienisch, verkrijgbaar in verschillende zachte tinten en kan worden aangebracht over verschillende woonvloeren. Oh en een leuk weetje: het woonbeton van PUUR! Vloeren kan ook aangebracht worden op de wanden. Dit geeft ook een heel tof effect en echt een welness vibe. 

Naast zachte tinten zien we ook veel zachte materialen en stoffen zoals teddy, velvet en bouclé. Op een vloer van woonbeton zou een lekker hoogpolid teddykleed zeker niet misstaan.

Organische vormen

Van zachte tinten naar zachte vormen. Rond en organisch, deze vormen zag je in 2022 al ontzettend veel in interieurs. Als je nu Pinterest opent en zoekt op ‘Interieurtrends’ dan zul je zien dat organische vormen echt niet weg te denken zijn. Deze trend ga je ook in 2023 nog heel veel zien. Gelukkig maar want deze trend is echt 100% mijn smaak. Natuurlijk kun je ronde en organische vormen laten terugkomen in accessoires zoals vazen en kandelaars. Maar, in 2023 mag het wel wat extremer. Ronde stoelen, een bank met ronde vormen, een rond vloerkleed, een spiegel in een toffe organische vorm, let’s go! Het mag echt allemaal! Het geeft een hele natuurlijke, aardse, rustige maar zeer ook speelse en cozy look!

Grote planten

Als je kleur aan je interieur wilt toevoegen, doe het dan met planten. Een interieur met beige tinten, een strakke vloer van woonbeton met organische vormen is natuurlijk niet compleet zonder grote kamerplanten. Nee, geen kleine plantjes op tafel, we gaan voor XXL! Hierdoor wordt een plant echt een eyecatcher in het interieur. Op dit moment heb ik zelf een Strelitzia en een Monstera in mijn interieur. Twee planten die in ik prachtig vind en gelukkig zijn ze ook makkelijk in de verzorging. Geheel, on trend, zet je deze plant natuurlijk in een mooie, stenen pot met organische vormen in een lichte tint.

Interieurtrends 2023 – dit zijn de 3 trends! Wat vind jij van deze woontrends 2023?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin?

Delen: