fbpx
52   83
97   501
134   434
95   157
60   114

Tips om weer lekker in je vel te zitten

Tips om weer lekker in je vel te zitten

Niet lekker in je vel zitten? Het is zo’n rot gevoel! We zijn gelukkig allemaal mensen en dus hebben we allemaal weleens last van een dipje. Het leven komt nu eenmaal met ups en downs en dat is niet meer dan normaal. Toch willen we allemaal zo snel mogelijk van het vervelende gevoel af. Stay positive. In dit artikel geef ik je Tips om weer lekker in je vel te zitten. Lees je mee?

Beter in je vel dankzij deze tips

Get active!

Ook al kruip je het liefst op de bank met een reep chocolade, een kop thee, en daarna nog een zak chips met cola. Don’t! Je gaat je hier gewoon echt niet beter van voelen. Sterker nog, misschien wel veel ellendiger. Als ik niet lekker in mijn vel zit wil ik niets liever dan wegkruipen op de bank maar toch probeer ik dit niet te doen. Ik verzet mij ertegen en probeer juist actief te doen. Door bijvoorbeeld een lange wandeling te maken met onze hond. Zeker nu, in de herfst, met een herfstzonnetje en de prachtige kleuren van de natuur werkt dit echt als een oppepper. Bewegen is gezond en geloof mij, je gaat je er echt goed door voelen.

Zodra ik in beweging ben kan ik de chocolade/chips etc. ook veel beter laten staan. Ik heb dan juist behoefte aan gezond eten. Dit is een goed effect want in the end ga je je juist ellendiger voelen door slecht eten en is het dus veel beter om gezond te eten. Ik vind het zelf altijd heel fijn om mijn dag te starten met een maaltijdshake. Maaltijdvervangers zitten bomvol eiwitten en belangrijke voedingsstoffen. Ze leveren ontzettend veel energie en door het nemen van een shake ben ik gelijk ready for the day.

Be social

Alleen zitten kniezen in huis is natuurlijk een optie maar dit gaat je helaas niet verder helpen. Ook al heb je nergens zin in, doe het gewoon. Ik merk altijd dat ik het juist fijn vind om sociaal te zijn als ik even niet lekker in mijn vel zit. Ik bedoel natuurlijk niet op social media maar juist in het echt. Ga bijvoorbeeld even een kopje koffie drinken met een collega of bezoek een ontbijt hotspot met een vriendin. Het voeren van een goed gesprek, het maken van een grapje, het aanhoren van een leuk verhaal van een ander kan namelijk echt zorgen voor een positieve opsteker. Wees hierin dan ook niet bang om het initiatief te nemen. Heeft niemand jou gevraagd om iets te doen? Pak je telefoon en stuur een berichtje of bel die persoon op. Wedden dat diegene hartstikke leuk reageert en tijd voor je maakt? Enjoy!

Relax

Het is natuurlijk ook niet de bedoeling om overprikkeld te raken. Het gaat allemaal om balans! Naast wat beweging, het halen van een frisse neus, zorgen voor een gezonde voeding en sociaal contact is het natuurlijk ook helemaal prima om even lekker te relaxen. Zorg wel dat je je hier bewust van bent zodat je er echt even een momentje van maakt wat zorgt voor een extra geniet momentje. Juist als je even stilstaat bij het feit dat je het verdiend hebt om even lekker te chillen zul je merken dat het genietlevel omhoog schiet. Kruip je altijd op de bank voor jouw favoriete Netflix serie? Probeer eens wat anders. Leg je telefoon aan de kant en lees een boek. Oh yeah, hier kan ik dus echt enorm van genieten.

Dit zijn mijn 3 Tips om weer lekker in je vel te zitten. Ik hoop dat je er wat aan hebt x 

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram Bloglovin?

Delen: