fbpx
5   130
63   374
32   178
76   132
68   113

Motorroute Gorges du Verdon

Motorroute Gorges du Verdon\

Ieder jaar ga ik, samen met mijn vriend en onze Mechelse herder Spyke, op vakantie in Castellane. Dit is een prachtig dorp in Zuid-Frankrijk, in het departement Alpes-de-Haute-Provence. Wij rijden hier altijd naartoe met de auto met hierachter een aanhanger met onze motoren erop. Op die manier kunnen al onze spullen mee, onze hond mee en kunnen we, eenmaal daar, heerlijk motorrijden. In dit artikel laat ik je de allermooiste rondrit zien in de Gorges du Verdon. Voor ons een Motorroute Gorges du Verdon maar je kunt hem gelukkig ook met de auto rijden. Ga jij op vakantie in Zuid-Frankrijk? Dan is dit artikel absoluut een must read.

Rondrit Gorges du Verdon vanuit Castellane

Motorrijden is iets wat ik van kleins af aan al wilde gaan doen. Mijn vader reed motor en als klein meisje zat ik graag bij hem achterop. Vrij snel na het behalen van mijn autorijbewijs besloot ik rijlessen te gaan nemen voor de motor. Na het behalen van mijn motorrijbewijs kocht ik mijn eerste motor. Deze motor heb ik inmiddels alweer een tijdje ingeruild voor mijn huidige motor, een Kawasaki Ninja 650. Naast een fijne motor is het natuurlijk ook belangrijk om te investeren in goede motorkleding. Mijn hele outfit is van het merk REV’IT, van jas tot broek tot handschoenen en motorlaarzen. Alleen mijn helm is van een ander merk.

Maison Verdon Castellane 

Natuurlijk is motorrijden altijd leuk maar in het buitenland is toch wel echt next level. Onze uitvalbasis in Zuid-Frankrijk is Maison Verdon Castellane, een fantastisch vakantiehuis met een hele grote tuin. Er is genoeg ruimte voor de motoren en het huis is echt van alle gemakken voorzien. Echt een aanrader. Vanuit Castellane starten de mooiste motorroutes maar zeker ook wandelroutes, fietsroutes en mooie autoritten. Het dorpje zelf is lekker bruisend en vanuit hier kun je bijvoorbeeld ook activiteiten plannen zoals aquarando, raften en canyoning.

Gorges du Verdon

De Gorges du Verdon of de Grand Canyon du Verdon is een kloof, in het zuiden van Frankrijk, op de grens van de departementen Var en Alpes-de-Haute-Provence. Deze prachtige kloof ligt tussen Castellane en Moustiers-Sainte-Marie en eindigt in het prachtige stuwmeer Lac de Sainte-Croix.

Wist je dat de Gorges du Verdon, na de Tarakloof in Montenegro, de grootste kloof in Europa is?

Vanuit Castellane rijd je over de D952, in de richting van Moustiers-Sainte-Marie. Hier begint de fantastische route met spectaculaire bergtoppen, Instagram proof uitkijkpunten en zicht op turqouise water. De aanleg van de wegen is hier on point en je banden krijgen geen kans om in het midden te slijten. Motorrijders, geloof me, dit is zo’n lekkere weg!

Tip: stop even bij Point Sublime, ter hoogte van Rougon, voor een spectaculair uitzicht 

De D952 blijf je volgen tot je aankomt in Moustiers-Sainte-Marie. Een heel leuk dorpje waar het zeker de moeite waard is om je motor even te parkeren en rond te wandelen. Wij stoppen hier zelf altijd om te lunchen en even de benen te strekken.

Is deze route niet lang genoeg? Ter hoogte van La Palud Sur Verdon kun je een extra lus rijden, namelijk Route des Crêtes. Ook een mega aanrader! Op het midden van de weg staat hier een hotel en linksom kun je deze pas insteken. Het is echt een lus, je komt namelijk gewoon weer op dezelfde weg uit!

Na een welverdiende lunch is het tijd om weer on route te gaan. Vanuit Moustiers-Sainte-Marie rijden we via de andere kant van de rivier terug naar Castellane. De heenweg noemen wij Rive Droite, dit is de noordkant en de terugweg is Rive Gauche, de zuidkant. Oftewel, links en rechtsom. Rive Gauche is de D71 die je een flinke tijd volgt totdat je op een kruising komt met de D90. Hier pak je de D90 linksaf richting Trigance. Vanuit Trigance (overigens ook een heel mooi dorp) rijd je via de D955 terug naar de D952 en is je laatste stukje route, door de Gorges du Verdon, hetzelfde als op de heenweg.

Voldaan vol indrukken en een camerarol vol foto’s zul je weer arriveren in het mooie Castellane.

Dit is voor mij de ultieme motorroute Gorges du Verdon. 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin?

Delen: