fbpx
84   158
47   178
30   68
68   137
25   272

Voel je lekker in je lijf

Voel je lekker in je lijf

Voel je lekker in je lijf, want dat is mega belangrijk! Ik kan gelukkig zeggen dat ik mij altijd wel lekker in mijn lijf heb gevoeld. Wij zijn net terug van vakantie en op vakantie hebben wij drie weken lang niet de meest gezonde levensstijl gehad. Eenmaal terug van vakantie hebben we onze gezonde levensstijl wel direct weer opgepakt. In dit artikel ga ik je daar wat meer over vertellen. Voel jij je op dit moment alles behalve lekker in je lijf? Ik hoop dat je wat aan dit artikel hebt!

Een gezonde levensstijl

Bewegen

Je lichaam goed behandelen, het is belangrijk! Hij mag namelijk heel wat jaren mee en daarom is het belangrijk om zuinig te zijn op je lichaam. Een aantal jaren geleden was ik hier zelf nog niet zo heel bewust van maar de laatste tijd neem ik het mega serieus. Ik probeer echt zo goed mogelijk voor mijzelf te zorgen en te luisteren naar mijn lichaam.

Dit is vooral gericht op voeding en beweging. Qua beweging ben ik actief en wandel ik veel. Daarnaast ben ik op vakantie begonnen met een 10 minutes daily stretch voor meer flexibiliteit en balans. Mocht ik het echt perfect willen doen dan zou ik eigenlijk hiernaast nog wel 1 à 2x echt mogen gaan sporten maar hé, ruimte voor verbetering mag er altijd zijn toch?

Voeding

Mijn voeding neem ik erg serieus. Oké vooral doordeweeks dan. Van maandag t/m vrijdag let ik hier echt mega goed op. In het weekend wat minder maar dat lijkt mij niet meer dan normaal. Mijn eetpatroon is lekker gevarieerd maar het liefst ontbijt ik met Franse kwark met rood fruit en granola. Hier doe ik altijd een schepje walnoten bij. Niet alleen omdat het mijn favoriete noot is maar ook voor een vleugje omega 3 in de ochtend. Wist je dat omega 3 goed is voor je hart, ogen en hersenen? En dat je de omega 3 ook als capsule kunt slikken? Orangefit verkoopt capsules met algenolie i.p.v. visolie waardoor de capsules vegan zijn!

Mijn lunch bestaat bij voorkeur uit volkoren crackers met een gezonde spread. Het avondeten is iedere avond anders maar ik zorg altijd voor een prettige afwisseling qua groenten, koolhydraten en vlees/vis/vegetarisch.

Rust

Vergeet ook je rust niet. Slapen en ontspanning is ongelofelijk belangrijk! Je geeft je lichaam de gelegenheid om te ontspannen, dit is ook goed voor je geestelijke welzijn. Ook je hoofd heeft gewoon af en toe rust nodig. Tijdens het slapen herstelt je hele lichaam zich waardoor je de volgende dag weer fit kunt opstaan!

Voel je lekker in je lijf, het is belangrijk! Let jij hier goed op?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen: