fbpx
25   137
32   72
12   186
65   385
33   193

Het upgraden van je badkamer

het upgraden van je badkamer

Als we eenmaal een badkamer hebben, dan blijft deze vaak voor langere tijd hetzelfde. Misschien dat er hooguit eens een badmeubel veranderd, of de kleur van de handdoeken. Toch is er een slimme manier om je badkamer een geheel andere look te geven. Het is misschien niet wat je denkt. We hebben het namelijk over de bekleding van het badkamerraam.

Raambekleding voor je badkamerraam

Je wist het misschien niet, maar met de raambekleding voor je badkamer kun je op verschillende manieren experimenteren. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken. Van plisségordijnen tot jaloezieën of rolgordijnen: je hebt meerdere smaken waaruit je kunt kiezen. Eén en ander hangt uiteraard af van de lichtinval die je in de badkamer wenst, en het type raam waar de raambekleding geplaatst moet worden. Als dit bijvoorbeeld een kiepraam is, wees je er dan van bewust dat niet elke raambekleding hier geschikt voor is.

Criteria bij het kiezen

Als je een (nieuwe) raambekleding uitzoekt voor je badkamer, moet je een paar zaken goed voor ogen houden. Het eerste is natuurlijk hoeveel privacy je wenst. Juist in de badkamer is dit een erg belangrijke factor. Daarnaast dient de raambekleding goed tegen vocht en hitte te kunnen. Je wilt natuurlijk niet dat bij elke hete douche de bekleding verder gaat schimmelen. Ten slotte is het goed om te weten dat veel badkamers compleet betegeld zijn. Dit kan problemen opleveren bij het boren. Een montagesysteem zonder boren kan dan ook zeker voordelen hebben.

De uiteindelijke keuze

Dat gezegd hebbende, blijven er een hoop keuzes over voor de badkamer. Wat dacht je van een mooi rolgordijn? Of pvc jaloezieën? Deze laatste doen qua uiterlijk feitelijk niet onder voor houten jaloezieën, maar zijn in tegenstelling tot de houten variant ook zeer bruikbaar in vochtige ruimtes. Daarnaast zijn pvc jaloezieën ook nog eens vriendelijker voor de portemonnee. Allicht een goede optie bij het zoeken naar de ultieme badkamer-upgrade.

Het upgraden van je badkamer.

 

 

 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen: