fbpx
49   386
118   400
92   147
58   106
279   831

3 tips om de zomerhitte te trotseren

3 tips om de zomerhitte te trotseren

Wooooohoooo!!! The sun is shining, I feeel gooood! Heb je het weer gezien? Oh my, wat een feestje zeg. Vollebak zon met temperaturen tussen de 25 en 30 graden. Geloof mij, daar wordt ik echt heel blij van. De zomer is mijn favoriete seizoen en ik ben dol op de zon dus wat mij betreft kan het niet beter. Hou jij iets minder van de hitte? Ik geef je in dit artikel 3 tips om de zomerhitte te trotseren. Misschien kunnen we deze tips allemaal wel gebruiken. Let’s go!

De zomerhitte trotseren doe je zo!

Hou het koel in huis

Althans, doe een poging. De hitte is lekker maar dat heb je natuurlijk liever niet in je huis. Het is juist fijn om de warmte buiten op te zoeken om vervolgens wat koeling in huis te vinden. Mijn tip is om zo lang mogelijk, zeker op het heetst van de dag, de gordijnen en ramen dicht te houden. De achterkant van ons huis en de tuin staan op het zuiden. Beneden hebben wij verduisterende gordijnen hangen en boven rolluiken. Dit om ervoor te zorgen dat de zon goed buitengehouden kan worden. Juist wanneer het in de avond wat afkoelt zet ik dan alle deuren en ramen open zodat het even lekker kan doorluchten en het binnen kan afkoelen.

Draag de juiste stof

De stof die het allerbeste is met de zomerhitte is katoen. Stoffen kunnen heel veel doen voor je lichaamstemperatuur en daarom is het dus verstandig om de juiste stof te kiezen. Katoen is mijn favoriet maar ook linnen is een hele goede keuze. Uiteraard zo dun en luchtig mogelijk! Probeer synthetische stoffen, zoals polyester en viscose, zoveel mogelijk te vermijden. Deze stoffen laten namelijk totaal geen lucht door.

  • Extra tip: slaap ook onder een katoenen of linnen dekbed. Geloof mij, dit is echt heerlijk in de zomer!

Stay hydrated!

Drinken is echt mega belangrijk. Dat is het natuurlijk altijd maar op warme dagen wel extra belangrijk. Het beste is om water of koude thee te drinken. Zoete drankjes en/of alcohol kun je beter vermijden. Ik maak zelf heel graag een karaf met kraanwater waarin ik veel ijsklontjes, citroenschijfjes, komkommer, munt, gember of whatever doe. Eigenlijk heb ik altijd wel iets in de koelkast liggen wat lekker is om erin te gooien. Rood fruit is overigens ook heel lekker en voor extra smaak kun je er altijd nog een theezakje inhangen.

Keep in mind: wanneer wij het warm hebben, hebben onze huisdieren dat ook. Heb jij bijvoorbeeld een hond of een kat? Houd deze extra in de gaten! Zorg dat ze voldoende drinken, plekjes hebben om in de schaduw te liggen en maak ze (indien ze het lekker vinden) zo nu en dan lekker nat met koud water. Wij doen dit altijd bij onze hond en kat en dat vinden ze echt heerlijk.

Dit zijn mijn 3 tips om de zomerhitte te trotseren. Extra tip: geniet van het zonnetje! Probeer de warmte om te zetten in iets positiefs en zie het dus niet als een last. 

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen: