fbpx
92   167
49   181
31   69
68   138
25   273

Wat draag je naar een bruiloft?

Wat draag je naar een bruiloft?

We bevinden ons op dit moment midden in het trouwseizoen. Een heerlijk seizoen! Ik organiseer evenementen en naast o.a. bedrijfsevenementen organiseer ik ook heel wat bruiloften. Na tijden van voorbereiding is het nu meerdere keren per week tijd voor een prachtige bruiloft. Ik geniet er echt van! Heb jij binnenkort een bruiloft en zit je op dit moment midden in een kledingcrisis? Vraag je jezelf af: ‘Wat draag je naar een bruiloft?’ Ik help je een handje op weg in dit artikel. Lees je mee?

Wat trek je als gast aan naar een bruiloft?

Ik richt mij in dit artikel even tot de dames!

Dresscode

Op sommige bruiloften wordt er een dresscode vermeld in de uitnodiging. Uiteraard is het wel echt een must om je aan deze dresscode te houden. Het is namelijk echt not done om dit niet te doen. Een dresscode zou bijvoorbeeld summer chique of black tie kunnen zijn. Zorg dan ook dat je je goed in deze dresscode verdiept en je on point op de bruiloft verschijnen.

Dames, we willen er natuurlijk allemaal tiptop uitzien maar ga niet over the top. De bruid staat op deze dag toch echt in het middelpunt en je wilt de shine van de bruid absoluut niet inpikken. Tenzij de dresscode white is vind ik het persoonlijk echt een no go om, als een vrouw, in het wit te verschijnen op een bruiloft. Oh en dat vind ik stiekem ook wel een beetje met zwart. Niet helemaal de juiste kleur voor zo’n feestelijke aangelegenheid.

Vorig jaar hebben wij twee bruiloften gehad van goede vrienden van ons. Ik droeg op beide bruiloften een midijurk met hieronder pumps. Op de ene bruiloft droeg ik een midijurk met een blauw/roze print met babyblauwe hakken en op de andere bruiloft droeg ik een roze jurk met een bloemetjespatroon, een plissé rok en beige hakken. Met beide lookjes was ik heel erg blij. De schoenen scoorde ik bij Omoda.

Tip: draag jij nooit hakken? Kies dan voor een paar platte schoenen zoals sandalen, ballerina’s of een chique loafer.

In beide gevallen droeg ik dus jurken. Op midilengte wat ik persoonlijk de perfecte lengte vind voor zo’n feestelijke dag. Bij een maatpak denk je sneller aan een outfit voor mannen maar tegenwoordig zijn pakken voor dames ook helemaal on trend. Kies voor een neutrale kleur zoals beige of bijvoorbeeld lila. Perfect om te combineren met offwhite en echt helemaal classy voor een bruiloft.

Wat je ook draagt, maak te allen tijde je look helemaal af met mooie sieraden en een tasje. Kies je voor een koele outfit zoals blauw of grijs, kies dan voor zilveren sieraden. Heb je een warme look zoals beige of roze dan kun je beter kiezen voor goud. Ga daarnaast voor een klein handtasje zoals bijvoorbeeld een clutch. Je everyday shoppingbag mag je op een bruiloft echt thuislaten!

Wat draag je naar een bruiloft? Ik hoop in dit artikel antwoord te hebben gegeven op deze vraag.

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking met Omoda.

Delen: