fbpx
49   386
118   400
92   147
58   106
279   831

Padelitems van Plutosport

Padelitems van Plutosport

Als je mij op Instagram volgt dan weet je dat ik sinds kort iedere week padel. Althans, ik probeer iedere week 1x te gaan. Ik speel padel samen met mijn vriend, broer en schoonzus. Super leuk! Op Instagram deel ik dan ook geregeld wat stories van een potje padel. Laatst kreeg ik wat padelitems van Plutosport toegestuurd en daar vertel ik jullie graag wat over in dit artikel. Lees je mee?

Wat heb je nodig voor padel?

Wist je dat

  • padel een racketsport is met een combinatie van squash en tennis?
  • je padel altijd speelt met vier spelers? in 2 teams van 2? 
  • het veld is rechthoekig en de wanden rondom mogen worden gebruikt tijdens het spel! 

Wat heb je nodig voor padel?

Simpelweg zijn er 2 padel-essentials, namelijk:

  • Padel racket
  • Padelballen

Padel racket

Met deze twee essentials ben je eigenlijk al een heel eind. Een padel racket is echt onmisbaar. Dit racket is een stuk kleiner en dikker dan een squash- of tennisracket en bevat gaten in plaats van snaren. Voorheen huurde ik altijd een racket op de padelbaan maar, zeker als je geregeld padelt, is het wel prettig om je eigen padel racket te hebben. Het padel racket is verkrijgbaar in drie verschillende vormen, namelijk:

  • rond blad
  • druppelvormig blad
  • diamantvormig blad

Maar waar kies je dan voor? Welk padel racket past bij jou? Eigenlijk worden de drie verschillende vormen gerelateerd aan het niveau van je spel. Een rond blad is het meest geschikt voor de beginnende speler. Heb je de techniek van padel al redelijk onder de knie? Kies dan voor een druppelvormig blad. Je kiest voor een diamantvormig blad op het moment dat je jezelf een gevorderde speler noemt.

Ik heb in mijn jeugd heel lang getennist en had daarom met padel al snel de smaak te pakken. Het spelletje is echt wel anders dan tennis maar het gevoel is natuurlijk wel hetzelfde. Ik koos bij Plutosport daarom voor een padel racket van het merk Dunlop met een druppelvormig blad. Over een racket met een druppelvormig blad zegt Plutosport het volgende: ‘Bij het druppelvormige padel racket bevindt de sweet spot zich meer richting de bovenkant van het racket en door het aerodynamische ontwerp heeft het racket een vlotte zwaai.’ Inmiddels heb ik al meerdere potjes met mijn nieuwe racket gespeeld en hij bevalt heel erg goed!

Padelballen

Natuurlijk zijn tijdens het spel de ballen onmisbaar. Op het eerste gezicht lijken de ballen precies hetzelfde als tennisballen maar dat zijn ze niet. De padelballen zijn iets kleiner dan tennisballen en hebben minder druk waardoor ze minder snelheid krijgen en minder explosief stuiteren dan tennisballen. Zorg dus wel dat je echt padelballen hebt en dat je ze niet verward met tennisballen. Er zit dus wel degelijk een groot verschil in.

Tijdens een potje padel draag ik verder gewoon sportkleding en mijn eigen sportschoenen. Wel heb je natuurlijk ook speciale padelschoenen en ik ben van plan deze z.s.m. aan te schaffen. Niet perse een must maar toch wel fijn om te hebben. Zeker als je het vaak speelt!

Heb jij weleens gepadelt? 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen: