fbpx
84   158
47   178
30   68
68   137
25   272

Een overkapping met glazen wand

Een overkapping met glazen wand

We zitten volop in de lente. Volgende week wordt het zelfs zo mooi weer dat het zelfs naar de zomer neigt. Mij hoor je niet klagen hoor. Ik ben echt dol op de zon en vind het heerlijk om naar buiten te gaan zonder jas en te genieten van het heerlijke weer. Daarnaast vind ik het ook super fijn dat alles weer in bloei staat en de wereld weer kleurt met prachtige bloemen. Ik ben zelf graag bezig in de tuin en zorg ervoor dat mijn planten er tiptop uitzien. Daar vervolgens van genieten vanuit onze overkapping is heerlijk. Wij hebben op dit moment een hele gezellige veranda met hieronder een loungeset. Stiekem droom ik al een tijdje van een overkapping met glazen wand. Daar ga ik in dit artikel wat meer over vertellen. Lees je mee?

Glazen schuifwand

Mijn ouders hebben een fantastische overkapping. Deze is 20 meter lang en 4 meter breed en dus echt gigantisch. De overkapping bestaat uit grote, dikke houten balken en al snel hebben ze tussen deze balken een glazen schuifwand geplaatst. Door het plaatsen van deze glazen schuifwand is de veranda getransformeerd in een tuinkamer. Dit is echt een onwijze upgrade aan de woning en het zorgt ervoor dat je het hele jaar door kunt genieten van je overkapping.

De overkapping die wij thuis hebben is een stuk kleiner. We hebben er wel een heel gezellig plekje van gemaakt en hij staat echt op de perfecte plek in de tuin. In de lente en zomer staat namelijk tot ’s avonds laat de zon in de overkapping en dat is echt heerlijk. In de overkapping hebben wij een houtkachel en een heater geplaatst waardoor je ook in de avond nog lekker buiten kunt zitten. Toch zou een glazen schuifwand ook bij ons echt een uitkomst zijn omdat met een glazen schuifwand overkapping je, denk ik, nog vaker buiten zit.

Dat is nog een puntje op de to-do list. Verder ben ik echt onwijs blij met onze tuin. We hebben een hoekwoning met een voor- en achtertuin. In de tuin hebben wij een stuk kunstgras en daarnaast echt heel veel bloemen. Zowel in diverse plantenbakken als in een border. Allemaal verschillende planten maar wel voornamelijk in de kleuren wit, roze en paars. Deze worden afgewisseld door groene palmen. Ik vind palmen echt onmisbaar in een tuin. Het geeft zo’n heerlijke vakantiesfeer en daarnaast zijn ze het hele jaar groen en winterhard. Ideaal!

Hou jij van tuinieren? Heb jij een overkapping in de tuin? Zo ja, met of zonder glazen schuifwand?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

 

Delen: