fbpx
0   7
11   33
23   55
60   271
41   87

Supplement of serum? Zo helpt vitamine C je huid het beste

Supplement of serum? Zo helpt vitamine C je huid het beste

Antioxidanten als vitamine C zijn essentieel voor een gezonde en mooie huid. Hoe je vitamine C het beste toepast voor je huid, lees je in dit artikel.

Er zijn verschillende manieren voor je huid om aan vitamine C te komen. Zo kun je de vitamine uit voedingsmiddelen halen en een vitamine C-supplement slikken. Je kunt de vitamine ook uitwendig aanbrengen via een serum.

Wat doet vitamine C van binnenuit voor de huid?

Vitamine C is nodig voor de aanmaak van collageen, één van de belangrijkste bouwstenen van je huid. Als je voldoende vitamine C binnenkrijgt via voeding of via supplementen, merk je dat waarschijnlijk aan je velletje. Collageen draagt namelijk bij aan een stevige, strakke huid.

Daarnaast is de vitamine belangrijk voor de bescherming en het herstel van de huidbarrière. Ook beschermt de vitamine je velletje tegen schadelijke vrije radicalen. Alsof dat nog niet genoeg is, kan de stof je huid helpen bij het herstellen van schade door Uv-straling.

Wat doet vitamine C van buitenaf voor je huid?

Als je vitamine C van buitenaf toepast, doe je dat vooral om een heldere en egale teint te krijgen en vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan. Hiervoor kun je een vitamine C-serum gebruiken.

Van buitenaf toegepast zorgt de vitamine er vooral voor dat je niet te veel pigment aanmaakt, wat het ontstaan van vlekjes voorkomt en een egale teint bevordert.

De antioxidanten in vitamine C vangen schadelijke vrije radicalen af, zodat het DNA van je huidcellen intact blijft en het natuurlijke verouderingsproces van je huid niet sneller gaat dan nodig.

Plaatselijk aangebrachte vitamine C helpt zelfs het effect van je zonnebrandcrème te versterken, door een extra beschermende barrière te creëren in de vorm van antioxidanten.

Wat is beter: serum of supplement?

Als je huid een onmiddellijke behoefte heeft aan vitamine C, kan een serum snel helpen. Betekent het dat je daarom altijd voor een uitwendige toepassing van vitamine C moet kiezen?

Zeker niet, want vitamine C van binnenuit is minstens zo belangrijk voor je huid. Als je deze stof via je voeding of supplementen binnenkrijgt, draagt deze namelijk bij aan de gezondheid van je huid op de lange termijn.

Om van de voordelen van vitamine C te profiteren, kun je de vitamine het beste zowel inwendig als uitwendig toepassen. Een mix van een serum en vitamine C-rijke voeding is dus perfect voor een optimale gezondheid van je huid. Op deze manier verbetert de stof namelijk zowel het uiterlijk als de functie van je huid.

Vitamine C zit vooral in groenten en fruit. Hoewel een supplement geen vervanging is voor deze gezonde voedingsmiddelen, kan een supplement wel uitkomst bieden als je niet voldoende vitamine C binnenkrijgt via je voeding.

Enkele tips voor het kiezen van een vitamine C-supplement

Tegenwoordig kun je supplementen krijgen in de vorm van snoepjes. Laat deze gummies liever in het schap liggen, want deze bevatten toegevoegde suikers die je lichaam en huid onnodig belasten.

Als je een vitamine C-supplement gaat nemen, kun je het beste voor een product kiezen dat speciaal is ontwikkeld om de biologische beschikbaarheid van de vitamine te maximaliseren en de antioxidantwerking van het hele lichaam te verhogen.

Biologische beschikbaarheid is de hoeveelheid vitamine C die daadwerkelijk door je lichaam kan worden gebruikt. In dit artikel vind je nog meer tips voor het kiezen van een vitamine C-supplement.

Tip voor het kiezen van een vitamine C-serum

Omdat vitamine C gevoelig is voor oxidatie, kies je het beste een serum dat is verpakt in een donkere of ondoorzichtige verpakking. Kijk ook of er geen combinatie van glycolzuur, salicylzuur en benzoylperoxide in zit, want die kan de zuurgraad van vitamine C veranderen en deze minder werkzaam maken.

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

 Dit artikel is geschreven door healthblogger Annemiek.

Delen: