fbpx
20   52
13   41
272   803
27   67
32   78

6 Tips tegen schilfers op de hoofdhuid

6 Tips tegen schilfers op de hoofdhuid

Schilfers op de hoofdhuid, ook wel roos genoemd, is een huidaandoening die ervoor zorgt dat de cellen op je hoofdhuid twee keer zo snel vernieuwen als normaal. Het is ongevaarlijk en niet besmettelijk, maar dat betekent niet dat het niet vervelend is! Vooral wanneer je er net wat meer last van hebt, kunnen de kleine schilfertjes overal zitten; op je kleding, op je kussensloop en op je huid. Daarom geven wij je 6 Tips tegen schilfers op de hoofdhuid, zodat je hopelijk minder kans op roos hebt!

Kies de juiste haarproducten

Heerlijk je haren verzorgen en stylen met geurende shampoo, conditioner en crème… stop! Wist je dat producten met parfum, sulfaten, siliconen en parabenen je huid kunnen uitdrogen? Door de chemische samenstelling heeft je huid minder kans om zichzelf na een wasbeurt te herstellen, zo kun je ook meer last krijgen van roos. Hetzelfde geldt voor stylingsproducten, die je haar meer kwaad dan goed doen. De oplossing? Kies voor producten zonder die samenstelling, of voor een speciale anti-roos lijn. Dan voorkom je het probleem.

Pas je haarroutine eventueel aan

Wanneer je gewend bent om iedere dag te douchen en je haren te wassen, dan kan het verstandig zijn om eens naar je routine te kijken. Te vaak je haren wassen, zorgt ervoor dat je talgklieren ook meer gaan werken. In combinatie met roos kan dat jeuk en roodheid geven. Met producten die roos kunnen verminderen of voorkomen, en proberen om je haar wat meer rust te geven door het minder vaak te wassen, kun je de ergste klachten al wegnemen. Wanneer je haar wat gezonder is, kun je het wassen wat meer opvoeren met een shampoo tegen schilfers, al blijft het advies om dit niet vaker dan drie keer per week te doen.

Verschoon regelmatig haarborstel, stijltang en kussensloop

Het lijkt misschien gek, maar wist je dat je meer last van roos kunt krijgen door bovenstaande dingen niet schoon te houden? Haarborstels en stijltangen houden sneller viezigheid vast, ook al zie je het niet zitten. Meer jeuk en roodheid als gevolg, omdat je die viezigheid op je haar blijft overbrengen. En wanneer je slaapt, wrijf je continu met je hoofd over het kussensloop, waardoor de roos sneller loskomt. Door je kussensloop regelmatig te verversen, blijft je hoofd ook langer schoon.

Wees voorzichtig met warmte

Je haren wassen is heerlijk met warm water, maar pas op dat je het niet te warm doet. Heet water droogt je huid sneller uit, wat een toename van roos kan veroorzaken. Je kunt dan beter kiezen voor lauw water. Daarnaast is het ook verstandig om op te letten met de föhn en krul/stijltang. Hitte droogt in dat geval ook uit. Natuurlijk kan een keer of twee geen kwaad in de week, maar iedere dag is niet aan te raden wanneer je meer last hebt van roos.

Let op je voeding

Hoewel dit in eerste instantie wat gek in de oren kan klinken, heeft je voeding ook invloed op je roos. Probeer voldoende water te drinken, en genoeg omega-vetten binnen te krijgen. Deze vetten kun je vinden in producten zoals vette vis, olijfolie en bepaalde noten en zaden. Het zal natuurlijk je roos niet voor 100% verminderen, maar alle beetjes helpen, toch?

Neem de tijd voor je douche of bad

Soms ben je geneigd om even snel onder de douche te springen, want je hebt haast. Te laat voor je werk of een feestje binnen 1,5 uur. Het lijkt verleidelijk om dan je haren vlug te wassen, toch is het aan te raden om daar de tijd voor te nemen. Want niet goed uitgespoelde shampoo en conditioner kan opdrogen in je haar, wat voor extra jeuk en roodheid zorgt. Om irritatie te voorkomen; neem rustig de tijd voor je haarroutine, of was je haren als je er ook echt tijd voor hebt.

Wil je meer lezen over roos tegen gaan, check BeautyGaze.nl

Heb jij last van schilfers op de hoofdhuid?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel is een gastblog.

 

Delen: