fbpx
68   453
122   416
93   152
58   110
279   837

Bloemen van eigen gekweekte bloemzaden

Bloemen van eigen gekweekte bloemzaden

Laat ik eerlijk zijn, de herfst en de winter zijn niet helemaal mijn ding. Oké, ik vind de herfstkleuren prachtig en met een zonnetje en droog weer is het goed te doen. Maar wind en regen en in de winter nog meer kou en een kale natuur? Daar maak je mij niet blij mee. Een heerlijke, goede week wintersport in Oostenrijk is genoeg winter voor mij en daarna hoop ik altijd dat de lente snel begint. Dat iedereen lekker uit zijn winterslaap komt, de temperatuur weer stijgt en de natuur weer begint te kleuren. Heerlijk! Ik hou enorm van tuinieren en heb, al zeg ik het zelf, best wel groene vingers. Bloemen van eigen gekweekte bloemzaden in je tuin zijn super leuk en ik ga je daar meer over vertellen in dit artikel. Lees je mee?

Groentezaden

Bij het planten van zaadjes wordt, waarschijnlijk, in eerste instantie gedacht aan groenten en fruit. Oftewel, aan een moestuin. Het is een kwestie van groentezaden kopen, deze goed verzorgen zodat het een plantje wordt en voor je het weet pluk je er, een aantal weken later, letterlijk de vruchten van. Ik heb zelf ook een tijdje mijn eigen moestuin gehad en vond dit echt fantastisch. Wat ik precies had durf ik niet eens meer te zeggen maar volgens mij sowieso radijs en tomaat. Het was overigens puur voor de lol hoor maar hé, dat is toch juist leuk?

Kruidenzaden en bloemenzaden

Waar je misschien minder snel aan denkt zijn kruidenzaden en bloemenzaden. Maar jawel, ze bestaan, je kunt deze zaden kopen. In plaats van dat je in de winkel een basilicum- of muntplant koopt, zaai je ze gewoon zelf! Zeg eens eerlijk, eigen vers geplukte munt heeft toch iets speciaals? Ik ben dol op verse muntthee met honing en daarom heb ik eigenlijk altijd munt in de tuin staan. Uiteraard zelf gezaaid met zaden. Er ligt zelfs alweer een nieuw zakje klaar die ik in april ga zaaien.

En dan blijven de bloemenzaden nog over. Bloemen van eigen gekweekte bloemzaden, het kan! Iets wat op dit moment mega on trend is zijn pluktuinen. Dit zijn voornamelijk tuinen die zijn voort gegroeid uit bloemzaden. Gaaf toch? Een- en tweejarige bloeiende planten zijn een prachtige aanwinst in de tuin maar is het niet stiekem veel leuker om de planten zelf te zaaien? Je kunt kiezen voor wild bloemzaad zodat je echt een bloemenzee krijgt. Maar je kunt natuurlijk ook echt per plant zaaien. Denk bijvoorbeeld aan lavendel, akelei of afrikaantjes.

Naast dat het voor jezelf gewoon heel fijn is als je tuin prachtig in bloei staat in de lente en de zomer zullen de bijen en vlinders je ook dankbaar zijn!

Bloemen van eigen gekweekte bloemzaden, hoe tof is dat? Heb jij het weleens geprobeerd?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

 

Delen:

2 Reacties

  1. 3 december 2021 / 17:08

    Ik ben ook meer een lente en zomer persoon! Geeft mij de warmte en de kleuren maar inderdaad. Op dit moment heb ik geen tuin, maar in de toekomst wil ik zeker veel zelf gezaaide bloemen en kruiden in de tuin.

  2. 26 november 2021 / 16:23

    Groentezaden lijkt me erg interessanr. Ook gezond overigens. Net zoals kruidenzaden. Het lijkt me verser! En voordeliger