fbpx
68   453
122   416
93   152
58   110
279   837

Bloembollen planten doe je nu!

Bloembollen planten doe je nu!

Het voorjaar, het klinkt nog zo ver weg! Voor nu zitten we nog midden in de herfst en moeten we eerst ook nog eens de winter doorkomen. Maar, na de koude winter, begint toch echt het voorjaar weer. Ik vind dat altijd zo’n heerlijk moment. Dat het zonnetje weer wat warmer wordt, de wereld weer wat groener kleurt en weer wat actiever wordt. Wil jij deze lente genieten van prachtige bloembollen in je tuin? Bloembollen planten doe je nu! Ik vertel je er graag meer over.

Wanneer moet ik bloembollen planten?

Ik ben dus echt dol op tuinieren. Het liefst heb ik zoveel mogelijk planten in de tuin met uiteenlopende bloemen. Daarnaast ben ik dol op kleur maar heb ik wel gemerkt dat ik in de tuin voornamelijk dol ben op witte, paarse en roze bloemen. Vorig jaar hadden mijn broer en schoonzus een rij prachtige tulpen geplant en hadden het hele voorjaar echt zo’n prachtige bloemenzee. Zij hebben mij absoluut geïnspireerd om bloembollen te planten!

Alhoewel je misschien nu nog totaal niet met tuinieren en het voorjaar bezig bent is dit wel de tijd om bloembollen te planten. Voorjaarsbloeiende bloembollen zoals tulpen, narcissen, sneeuwklokjes, irissen en hyacinten plant je in het najaar. Om precies te zijn vóór de eerste nachtvorst, tussen september en december. Wil jij dus in het voorjaar ook genieten van een prachtige bloemenzee? Bloembollen planten doe je nu!

Ben je meer fan van zomerbloeiende bloembollen zoals dahlia’s en gladiolen? Wacht dan nog even! Deze bloembollen plant je nadat de nachtvorst voorbij is, in het voorjaar. Check dus, voordat je de bollen in de grond stopt, wel even of je te maken hebt met voorjaarsbloeiende- of zomerbloeiende bloembollen.

Hoe plant je bloembollen?

Bloembollen planten is gelukkig mega simpel. Je maakt de aarde goed los, graaft een gat, plaats de bloembol in het gat met de punt omhoog en de bolle kant naar beneden. Maak het gat vervolgens dicht en that’s it. Ik check wel altijd nog even, voor de zekerheid, op de verpakking hoe diep de bloembollen +/- geplant dienen te worden en hoe ver ze uit elkaar moeten staan.

Heb jij geen stukje grond meer over in de tuin? Tip: bloembollen kunnen prima in potten worden geplaatst!

Jep, je raad het al, dit is precies wat ik van het weekend ga doen. Bloembollen in onze tuin planten zodat wij, aankomend voorjaar, kunnen genieten

Bloembollen planten doe je nu! Wist jij dat? Zo ja, plant jij ze ook ieder najaar? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

2 Reacties

  1. 4 december 2021 / 16:41

    Zelf ben ik nog op zoek naar goede ontgiftingpleisters. Ik heb al meerdere geprobeerd, maar ik ben tot nu toe over geen één enthousiast geweest. Ze waren van goedkoop tot aan de prijs.

    • 4 december 2021 / 16:44

      Ik reageerde eigenlijk op je reclame, die sprak me aan. Je bollen artikel is natuurlijk ook top. Ik heb alleen geen groene vingers, terwijl ik wel van een mooie tuin hou *shame*