fbpx
42   220
34   73
54   169
35   219
23   229

Zorgverzekering vergelijken 2022: hier moet je op letten!

 Zorgverzekering vergelijken 2022: hier moet je op letten!

Het einde van het jaar begint in de buurt te komen. Het moment dat we ons allemaal focussen op voornamelijk Sinterklaas, Kerstmis en Oud & Nieuw. Ik doe daar vrolijk aan mee en heb inmiddels een glitterjurk speciaal voor kerst al geshopt! Het is echter ook de tijd voor wat serieuzere dingen. Mijn vriend en ik vergelijken ieder jaar onze lopende abonnementen en verzekeringen om te kijken of er, voor het nieuwe jaar, een betere deal mogelijk is. Geloof mij, dit kan op jaarbasis echt een flinke besparing opleveren. In dit artikel ga ik het hebben over de zorgverzekering vergelijken 2022: hier moet je op letten! Lees je mee?

Beste zorgverzekering 2022

Laat ik allereest zeggen dat ik vind dat de beste zorgverzekering niet bestaat. Het is iets enorm persoonlijks en wat in een pakket voor mij belangrijk is hoeft dat voor jou natuurlijk niet te zijn. Bekijk dus in eerste instantie heel erg goed waar jouw behoeftes liggen in de zorg en zorg er vervolgens dus voor dat dit ook in jouw pakket zit. Bij mij is dit, om een voorbeeld te geven, fysiotherapie. Ik heb heel veel last van mijn nek, rug en schouders en heb eens in de zoveel tijd echt enorme behoefte aan een behandeling van mijn fysio. Vandaar dat ik in mijn pakket altijd kies op een aanvullende verzekering als het gaat om fysiotherapie.

Waar moet je dus echt op letten? Dat het pakket dat je kiest en waar je dus voor gaat betalen echt aansluit op jouw zorgbehoeften!

Zorgverzekering voor jongeren

Vroeger was ik altijd meeverzekerd met mijn ouders. Vanaf mijn 18e heb ik een eigen zorgverzekering en ben ik op zoek gegaan naar de goedkoopste polis voor jongeren. Veel jongeren kiezen ervoor dezelfde zorgverzekering te houden als die ze al hadden via hun ouders maar dit is vaak niet de voordeligste optie. Jongeren maken meestal minder zorgkosten en dus is het 9 van de 10 keer voordeliger om een bijpassende zorgverzekering af te sluiten. Vergeet overigens natuurlijk ook niet om je zorgtoeslag aan te vragen. Het ligt er uiteraard aan hoeveel je verdiend maar de kans is groot dat je hier, als je nog jong bent, recht op hebt.

Inmiddels ben ik heel wat jaren verder en heb ik niet specifiek meer een zorgverzekering voor jongeren. Zoals gezegd gaan mijn vriend en ik aan het einde van het jaar samen zitten om onze huidige verzekeringen en abonnementen te bekijken. Er zijn op dit moment zo ongelofelijk veel zorgverzekeringen en daarom is het heel interessant om deze te vergelijken met elkaar. Soms blijven we bij dezelfde verzekering en soms stappen we over. Het is dus ieder jaar anders en ieder jaar kijken we naar interessante pakketten en bijbehorende prijzen. Jouw zorgverzekering vergelijken voor 2022 kan echt een enorme besparing opleveren.

Premies voor 2022

Het is overigens iets wat wij altijd steevast in de agenda zetten. Omdat het natuurlijk niet het leukste klusje is en het een klusje is dat er toch bij inschiet. Ben je het vergeten? Dan loopt je verzekering automatisch door en blijf je hetzelfde (of wellicht wel meer) betalen. Het vergelijken doen wij via https://www.vergelijkdezorgverzekeringen.nl/. Zij hebben een mega handige tabel waarin je alle zorgverzekeringen en bijbehorende prijzen kunt vergelijken. Hierdoor wordt het klusje toch ineens een stuk minder vervelend. Vanaf 12 november zetten zij de premies voor 2022 online en vanaf dan kan het vergelijken dus beginnen.

Zorgverzekering vergelijken 2022, doe jij mee?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen: