fbpx
0   7
11   33
23   55
60   271
41   87

Elk seizoen een ander parfum

 

Heb jij ook een favoriet geurtje dat je elke dag draagt of hou je wel van afwisseling? Het hangt vaak af van het seizoen of het moment welk parfum we lekker vinden ruiken. In de avond naar een feestje draag je vaak een wat zwaarder parfum dan overdag. Ook in de winter ligt je voorkeur vaak anders dan in de lente of de zomer. Elk seizoen dragen we andere kleding, dus waarom niet elk seizoen een ander Armani parfum? Je voorkeur voor een parfum is heel persoonlijk.

De één denkt bij kruidige geuren aan de zomer en de ander associeert de zomer meer met bloemengeuren. Frisse geuren en zoete fruitgeuren passen goed bij de zomer, zoals de Sì Passione van Armani. Geuren van jasmijn en grapefruit doen het goed in de zomer. Bij de lente passen ook frisse geuren, maar die zijn vaak wat minder zoet en vooral bloemig. Denk hierbij aan lavendel, roos en berken. De herfst betekent niet alleen in het weer een omslag, dat geldt ook voor je parfum. Kruidige en houtgeuren doen hun intrede zoals cederhout, den, eikenmos en kaneel. Kruidige geuren doen het ook in de winter goed. Vaak zijn deze geuren wat warmer en zoeter dan in de herfst. Denk hierbij aan kruidnagel, mandarijn, patchouli, vanille en sandelhout. Voel je vooral vrij om jouw eigen favoriete parfum te kiezen. Het kan ook heel verrassend zijn om op een winterse dag een fris zomerparfum te dragen.

Waar breng je je parfum aan?

Heb je een lekker geurtje uitgekozen, dan komt de vraag waar je die het beste aan kan brengen. Om mooi te kunnen verdampen heeft parfum warmte nodig. De plekken op je huid waar je bloedvaten dichtbij de oppervlakte liggen, zijn het meest geschikt. Dat zijn je nek en je hals, achter je oren, in je decolleté en op je polsen. Je hoeft niet met je polsen tegen elkaar te wrijven nadat je het parfum hebt opgebracht. De geur komt het beste tot zijn recht als deze langzaam warm wordt. Afhankelijk van de concentratie van het parfum spray je twee tot vier keer. Na verloop van tijd ruik je de geur zelf niet meer, maar ruiken anderen dit nog wel. Opnieuw aanbrengen is dus vaak niet nodig. Wees voorzichtig met het aanbrengen van parfum op je kleding, want dit kan vlekken achterlaten.

Hoelang kan je parfum bewaren?

Je kunt er rustig voor kiezen om elk seizoen een ander parfum te gebruiken. Na opening gaat een geur nog een jaar tot drie jaar mee. Sluit het flesje goed af en bewaar het parfum op een koele en donkere plaats. Veel mensen bewaren hun parfum in de badkamer, dat is niet de perfecte bewaarplaats. Wist je dat je je favoriete geurtje zelfs in de diepvries kan bewaren? Pak het eerst in aluminiumfolie in en zet het daarna in de diepvries. Haal volgende zomer jouw favoriete zomergeur weer tevoorschijn en geniet ervan!

Wat is op dit moment jouw favoriete geur?

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Dit artikel is een gastblog.

Delen: