fbpx
58   90
100   507
136   437
95   157
60   114

5 tips om duurzamer te leven

5 tips om duurzamer te leven

Het is deze week de week van de duurzaamheid. Wist je dat al? Je kunt uiteraard hier je eigen steentje aan bijdragen. Dat kan op verschillende manieren maar één ding is zeker, kleine beetjes helpen! In dit artikel geef ik je 5 tips om duurzamer te leven. Dit zijn kleine en simpele tips die dus heel laagdrempelig zijn om uit te voeren. Wie weet kan ik je ermee inspireren.

5 tips om duurzamer te leven

Pak de fiets in plaats van de auto

Misschien is dit wel meteen de meest voor de hand liggende tip, maar wel eentje die echt verschil maakt. Om heel eerlijk te zijn mag ik deze tip zelf ook wel iets vaker toepassen. De fiets pakken in plaats van de auto. Natuurlijk is de herfst begonnen en komt ook de winter in zicht. Heel verleidelijk om dan de auto te pakken. Toch zijn er ook nu dagen dat het gewoon de hele dag droog is en dat het zonnetje zich laat zien. Prima dagen om de auto te laten staan en lekker de fiets te pakken. Neem als doel om het, in eerste instantie, twee keer per maand te doen. Dat moet haalbaar zijn toch?

Neem je eigen tas mee

Ga jij boodschappen doen en vergeet je steevast een tas? Sta je dus vervolgens bij de caissière om een plastic tas van de supermarkt af te rekenen? Zonde! Niet alleen van je geld maar ook van het plastic. Neem altijd je eigen tassen mee naar de winkel. Ik heb zelf altijd boodschappentassen bij voor uiteraard alle boodschappen. Maar daarnaast neem ik ook altijd eigen zakjes mee voor het groente en het fruit.

Drink water uit een fles

Begrijp me niet verkeerd, ik bedoel dus niet dat je in de supermarkt een tree met allemaal plastic flesjes moet kopen. Nee, juist niet! Ik doe dit persoonlijk echt alleen in het buitenland wanneer het kraanwater niet drinkbaar is. In Nederland is dit echter onzin aangezien ons kraanwater van prima kwaliteit is. Ik neem on the go en naar mijn werk altijd een herbruikbare waterfles mee. Deze vul ik of thuis of op mijn werk en zo heb ik gewoon altijd water bij me. Deze fles gebruik ik al super lang dag in dag uit en bespaart dus een hoop plastic in vergelijking met iedere dag een petfles water leegdrinken.

Geef je kleding een tweede leven

Tweedehands kleding heeft gelukkig de laatste jaren van een stoffig imago een super hip imago gekregen. Met name door alle toffe kringloopwinkels, vintage kilo shops en natuurlijk Vinted. Fast Fashion staat op dit moment wat onder vuur en daarom is tweedehands kleding een heel goed alternatief. Sowieso kun je natuurlijk je eigen kleding een tweede leven geven. Verkoop ze via bijvoorbeeld Vinted. Iemand anders is er blij mee en jij verdient extra geld. Een win win situatie toch? Overweeg dan ook eens te kijken of jij een tof item tweedehands kunt scoren. Voor jou nieuw en het is natuurlijk een stuk goedkoper. Aanrader! Shop je toch liever niet tweedehands? Kies dan voor duurzame merken die rekening houden met het milieu.

Eet minder vlees

Wist je dat vlees een hele grote impact heeft op het milieu? De CO2-uitstoot door de vee-industrie is enorm. Mijn vriend en ik zijn beide niet vegetarisch en houden echt wel van een stukje vlees of vis. Maar toch probeer ik om een aantal keer per week vegetarisch te koken. Vaak doe ik dit in de vorm van bijvoorbeeld een heerlijke pasta of een risotto. Dit zijn typische gerechten waarbij wij persoonlijk vlees absoluut niet missen. Vaak voeg ik wel voedzame vleesvervangers toe zoals paddenstoelen, aubergine of linzen.

Dit zijn mijn 5 tips om duurzamer te leven. Nogmaals, kleine beetjes helpen! Als we het met z’n alle doen maken alle beetjes bij elkaar een groot verschil!

Houd jij hier zelf rekening mee? Vind jij het belangrijk om duurzaam te leven? 

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen: