fbpx
57   89
100   507
136   437
95   157
60   114

Last van een blessure

Last van een blessure

Je lekker in je lijf voelen, het is zo belangrijk. Niets is zo vervelend als last van een blessure hebben. Het kan echt pijnlijk zijn en helaas langer duren dan je zou wensen. Ik heb een tijdje last gehad van een pijnlijke blessure en ga daar in dit artikel wat meer over vertellen. Lees je mee?

Een pijnlijke blessure

In juni was ik met vrienden in Zuid-Frankrijk en besloten we op een avond een potje te gaan basketballen. Dat verliep allemaal prima! Daarnaast waren echter tennisbanen en besloten we nog een potje voet-tennis te spelen. Ook dat verliep in het begin soepel tot ik een bepaalde beweging maakte waardoor er iets in mijn knie gebeurde. Op dat moment dacht ik nog dat het meeviel. Ik heb het potje voet-tennis gewoon afgemaakt en ben rustig terug naar het vakantiehuis gelopen. Eigenlijk onder het mom van ‘blijven bewegen’.

De volgende ochtend stapte ik uit bed en merkte ik al meteen dat de pijn echt gigantisch was toegenomen. Dat voelde helemaal niet goed! Toch wilde ik mij niet laten kennen en besloot ik die ochtend gewoon weer een wandeling te maken. Een flinke wandeling, bergopwaarts. Toen mijn knie eenmaal warm was ging het wel en ik hoopte dat ik de pijn eruit ging lopen maar dat bleek totaal niet het geval. Eenmaal terug in het vakantiehuis werd de pijn alleen maar erger.

Natuurlijk baalde ik meteen als een stekker. Dit kun je op je vakantie echt niet gebruiken! Direct voelde ik mij niet meer lekker in mijn lijf en voelde ik, de hele dag door en bij iedere beweging, stekende pijn. Zo irritant om een blessure te hebben en dat je eigen lijf je eigenlijk tegenhoud in bepaalde bewegingen! Helaas heb ik hier eigenlijk de gehele vakantie last van gehouden en bleef de pijn doorzeuren. Eenmaal terug in Nederland ben ik uiteraard direct naar de fysio gegaan en heb ik diverse behandelingen gekregen. Gelukkig gaat het inmiddels weer een stuk beter!

Een hernia

Een ander voorbeeld: Ik weet nog goed dat, een tijd terug, mijn vader te kampen had met een nekhernia. Eerlijk gezegd mag ik dan niet eens klagen met mijn knieblessure want geloof mij, dat is pas ontzettend vervelend en pijnlijk. Ik heb een paar weken last gehad van mijn knie maar hij zeker een aantal maanden van zijn nek. Met zulke flinke pijn dat je op sommige momenten gewoon helemaal niets kan. Echt platliggen en that’s it! Uiteindelijk is hij behandeld in het ziekenhuis en er door middel van speciale spuiten vanaf gekomen. Gelukkig want hij zat echt net tegen het randje aan van een hernia operatie.

Herken je dit? Dat je ergens last van hebt, bijvoorbeeld een blessure of een hernia, en dat je je niet lekker in je lijf voelt? Dat je letterlijk, de hele dag door en bij iedere beweging, pijn voelt en je lijf je tegenhoud? Ontzettend vervelend! Iets wat je gewoon echt zo snel mogelijk opgelost wilt hebben. Gelukkig is het zorgaanbod groot en kan er in veel gevallen wat aan worden gedaan. Ik ben in ieder geval blij dat ik, mede door de intensieve behandeling van de fysio, op dit moment geen last meer heb van mijn pijnlijke knieblessure. Ik voel me oprecht weer lekker fit en goed in mijn vel!

Heb jij op dit moment last van een blessure of een hernia? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Dit artikel is een samenwerking.

Delen: