fbpx
84   158
47   178
30   68
68   137
25   272

NIVEA Naturally Clean Gezicht Reinigingsbars

NIVEA Naturally Clean Gezicht Reinigingsbars

Heb jij de gloednieuwe NIVEA Naturally Clean Gezicht Reinigingsbars al gespot? Ik heb ze inmiddels al meerdere keren op TV en Facebook voorbij zien komen. Een aantal dagen geleden ontving ik een perspakket met hierin deze reinigingsbars van NIVEA. Ik heb ze uitgebreid getest en ik ga je in deze review vertellen wat ik ervan vind.

Plasticvrije badkamer

Een trend in beautyland is absoluut duurzaam en plasticvrij. In het persbericht van NIVEA is antwoord gegeven op de vraag: ‘Hoe zet je de eerste stappen richting een plasticvrije en duurzame badkamer? en zijn vier tips op een rij gezet, namelijk:

 • Maak op wat je al in huis hebt
 • Doe aan afval scheiden
 • Ga voor herbruikbare wattenschijfjes
 • Stap over op een plasticvrije gezichtsverzorgingsroutine

Mijn gezichtsverzorgingsroutine is me heilig. Zowel in de ochtend als in de avond volg ik netjes mijn skincare routine. Om heel eerlijk te zijn sla ik echt geen dag over en merk ik gewoon dat het mijn huid echt goed doet. Door mijn blog krijg ik natuurlijk heel wat producten opgestuurd waardoor ik wel heel vaak wissel van producten en merken. De afgelopen weken heb ik dus deze NIVEA Naturally Clean Gezicht Reinigingsbars getest.

NIVEA Naturally Clean Gezicht Reinigingsbars

NIVEA Naturally Clean Gezicht Reinigingsbars

Reinigingsbars van NIVEA

Laat ik allereerst mijn complimenten geven aan NIVEA. Er zit altijd enorm veel verschil in perspakketten maar deze van NIVEA was echt ontzettend leuk. Naast de vier shampoobars zat er namelijk ook een ontzettend schattig zeephoudertje en een boeketje gedroogde roosjes in. Zo leuk!

Daarnaast deel ik graag nogmaals complimenten uit aangezien ik de vormgeving van deze reinigingsbars van NIVEA echt on point vind. Ik vind het sowieso super tof dat NIVEA mee doet aan deze duurzame- en plasticvrije trend maar als je dan je producten zo vormgeeft, dan snap je het echt! De verpakkingen zijn helemaal plasticvrij.

In beautyland is de trend begonnen bij o.a. shampoobars en ik denk dat NIVEA het eerste drogisterijmerk is dat met een collectie reinigingsbars voor het gezicht op de markt komt. Stiekem gaat daar het hart van een beautyblogger uiteraard harder van kloppen. Ik was, na het maken van de foto’s, direct enorm benieuwd naar de werking van deze reinigingsbars en ik ben ze dan ook meteen gaan testen.

De producten zijn bijna helemaal (99%) tot helemaal (100%) natuurlijk. Sommige reinigingsbars van NIVEA zijn vrij van parfum en zeep. #loveit

Hoe gebruik je een reinigingsbar voor het gezicht?

Er zijn dus in totaal vier verschillende reinigingsbars, namelijk twee reinigingsbars, een bar om make-up te verwijderen en een scrubbar tegen mee-eters. Maar, hoe gebruik je nou een reinigingsbar voor het gezicht? Dat is gelukkig niet heel ingewikkeld.

 1. Maak je handen nat en wrijf de bar tussen je handen. Zo ontstaat er een melkachtige, schuimende substantie. Net als je bent gewend bij een stuk zeep.
 2. Deze substantie masseer je over je gezicht! Zorg dat je het goed inmasseert zodat de reinigingsbar echt zijn werk kan doen. Alleen bij de bar om je make-up te verwijderen kun je natuurlijk ook je ogen meenemen. Bij de rest van de drie bars zou ik de ogen vermijden.
 3. Vervolgens spoel je je gezicht af met lauwwarm water en maak je je gezicht af
 4. De bar kun je het beste bewaren op een zeepschaaltje of bakje zodat hij goed kan drogen. Zorg dan ook dat je de bar opbergt op een droge plek.

NIVEA Naturally Clean Verfrissende reinigingsbar

Heb je een vette/onzuivere huid? Dan is deze verfrissende reinigingsbar verrijkt met amandelolie en bosbessen echt is voor jou. Hij belooft diep te reinigen en een schoon en gehydrateerd gevoel achter te laten. Je kunt hem prima iedere dag gebruiken en inderdaad, na gebruik voelt je huid echt lekker schoon aan. Gehydrateerd, dat vind ik iets minder. Ik ervaar wel een lichtelijk droog en trekkerig gevoel. Maar hé, ik heb dan ook geen vette huid dus wellicht dat het daardoor komt.

Let op, in deze bar zit parfum.

NIVEA Naturally Clean Verzachtende reinigingsbar

Deze bar is de meest basic reinigingsbar en is verrijkt met druivenpitolie. Hij respecteert de pH-waarde van je huid en verzacht en reinigt de huid grondig. Hij is geschikt voor de droge en gevoelige huid en je kunt hem prima iedere dag gebruiken.

Na het gebruiken van deze reinigingsbar voelt mijn gezicht echt gereinigd aan en totaal niet droog of trekkerig.

NIVEA Naturally Clean Zuiverende Scrub reinigingsbar

Ben je op zoek naar een diepere reiniging? Ga dan voor deze Zuiverende Scrub reinigingsbar met actieve houtskool. Deze bar exfolieert en is dus goed voor o.a. mee-eters. Hij is zeepvrij en matteert de huid. De scrubdeeltjes zijn heel erg fijn en deze reinigingsbar is geschikt voor de vette huid.

Eén minpuntje, in deze scrub reinigingsbar zit parfum. Dat had wat mij betreft niet gehoeven aangezien parfum toch een uitdrogende werking heeft.

NIVEA Naturally Clean Make-up Remover reinigingsbar

Oeh, de make-up remover reinigingsbar. Stiekem was ik hier het benieuwds naar van allemaal! Deze bar is verrijkt met zwarte thee-extract en is geschikt voor de huid, ogen en de lippen. Hij verwijdert make-up effectief, laat geen olieresten achter, is pH neutraal en zeepvrij. Briljant! Je merkt meteen dat deze bar een stuk vettiger/olieachtiger is dan de andere reinigingsbar. Op zich natuurlijk niet gek aangezien hij natuurlijk je make-up moet verwijderen. Ik breng de bar aan over mijn gehele gezicht en zorg dat ik vooral concentreer op mijn ogen. Uiteraard wil ik mijn eyeliner en mascara goed verwijderen. Tot mijn verbazing doet hij dit echt perfect! Nadat ik het product goed heb ingemasseerd spoel ik mijn gezicht af met lauwwarm water en is mijn make-up compleet verdwenen.

NIVEA Naturally Clean Gezicht Reinigingsbars

Je hoort het al, ik ben echt super blij met deze NIVEA Naturally Clean Gezicht Reinigingsbars. Ik vind ze heel prettig in gebruik en natuurlijk kan ik de duurzame- en plasticvrije missie alleen maar steunen. Op naar een plasticvrije badkamer! Met dit soort fijne producten is dat natuurlijk alles behalve een straf. Alhoewel ik ze alle vier fijn vind heb ik absoluut twee favorieten, namelijk de verzachtende reinigingsbar en de make-up remover reinigingsbar. Beide heb ik inmiddels in mijn badkamer staan en gebruik ik iedere dag.

 • NIVEA Naturally Clean Verfrissende reinigingsbar – €11,99
 • NIVEA Naturally Clean Verzachtende reinigingsbar – €11,99
 • NIVEA Naturally Clean Zuiverende Scrub reinigingsbar – €12,99
 • NIVEA Naturally Clean Make-up Remover reinigingsbar – €12,99

Deze reinigingsbars van NIVEA zijn te koop in de drogisterijen en uiteraard online bij o.a. Plein.nl en Bol.com

Heb jij deze NIVEA Naturally Clean Gezicht Reinigingsbars al gespot?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen: