fbpx
105   192
100   187
79   260
113   240
121   281

Mooie herinneringen creëren

Mooie herinneringen creëren

Graag wil ik een keer mijn ei kwijt over wellicht een wat serieuzer onderwerp, namelijk mooie herinneringen creëren. Waarom? Omdat ik, absoluut door corona, heb beseft dat het zo ongelofelijk belangrijk is om toffe herinneringen te maken. Leuke feestjes, prachtige vakanties, van die verhalen waar je het iedere keer over hebt wanneer je met vrienden of familie weer bij elkaar zit. Het is zo dierbaar en zo belangrijk. Ik ga er graag wat dieper op in. Lees je mee?

Herinneringen bewaren

Ik ben dol op verhalen maar nog veel doller op fotoboeken. Iedereen die mij goed kent die weet dat ik altijd degene ben die foto’s maakt. Jawel, soms tot het irritante toe want ik wil echt overal foto’s van hebben, haha! Zodra ik dan terug kom van vakantie kan ik niet wachten om aan de slag te gaan met het maken van een fotoboek. Ik heb van iedere vakantie, sinds ik niet meer met mijn ouders op vakantie ga, een fotoboek en die zijn mij absoluut dierbaar. Zo af en toe, als we met vrienden zitten te borrelen, worden deze fotoboeken weer uit de kast getrokken en laaien de verhalen weer op. Echt zo tof vind ik dat!

Tastbare herinnering

Naast fotoboeken zijn er natuurlijk ook andere items in ons huis die doen herinneren aan mooie momenten. Zo heb ik meerdere souvenirs van gave vakantieplekken meegenomen zoals uit Thailand, West-Amerika en Costa Rica. Nog zo’n leuk verhaal, mijn vriend en ik hebben ons huis 5 maanden verbouwd waarbij onze families enorm hebben geholpen. Mijn schoonvader gaf ons als herinnering een compleet versleten bouwpotlood die 5 maanden lang gebruikt is om letterlijk alles af te tekenen in ons huis. Super tof! Hij ligt nu als herinnering op onze kast. Oh en ik gaf vroeger, als klein kindje, een beeldje aan mijn oma met mijn naam erop. Mijn oma is inmiddels overleden en ook dit beeldje is mij dierbaar en staat, bij andere herinneringen, op de kast. Stiekem brengt het altijd een glimlach op mijn gezicht en denk ik altijd heel fijn terug aan mijn lieve oma.

Tof eigenlijk toch? Dat je dingen om je heen verzamelt die je doen herinneren aan een bepaalde periode of vakantie of aan een overleden persoon. Bij een overleden persoon vind ik het persoonlijk prettig om iets in huis te hebben wat mij op een fijne manier aan diegene herinnert, zoals het beeldje van mijn oma. Voor mij is iets kleins zoals een beeldje voldoende omdat de herinnering dan voor mij belangrijker is. Maar een ander vind het wellicht prettiger om echt nog iets tastbaarders zoals een urn in huis te hebben of wellicht iets meer subtieler zoals een assieraad of een gedenkbeeld. Beter bekend als asbeelden. Dat is natuurlijk ieder voor zich.

Op naar nieuwe herinneringen!

In the end verzamelt iedereen herinneringen op zijn of haar eigen manier. Eén ding weet ik in ieder geval zeker, en dat is dat mooie herinneringen creëren echt super belangrijk zijn. Ik hoop dan ook vurig dat de aankomende herfst/winterperiode anders zal zijn dan de vorige herfst/winterperiode en dat we wat meer vrijheid hebben. Dat we dus weer mooie, nieuwe herinneringen mogen creëren en weer momenten meemaken waarvan je denkt, hier gaan we het nog jaren over hebben. Want eerlijk gezegd is dat de afgelopen tijd wel echt tegengevallen.

Ik ben benieuwd, heb jij (in coronatijd) genoeg kans gehad om mooie herinneringen te creëren?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen: