fbpx
21   46
59   262
41   86
60   179
40   227

Zelf een plantenterrarium maken

Zelf een plantenterrarium maken

Ik ben dol op kamerplanten. Inmiddels heb ik er heel wat in ons huis staan en verzorg ik ze altijd met liefde en plezier. Ik zorg dat ze op tijd water krijgen, een pot hebben die ruim genoeg is en natuurlijk zo nu en dan voor wat extra voeding. Ergens vind ik het altijd heel rustgevend om even een rondje langs de kamerplanten te doen of alles er nog oké bij staat. Ik check dan altijd bijvoorbeeld de grond en verwijder dode blaadjes zodat ze er weer op en top bij staan. Kneuterig? Ik vind van niet! Kamerplanten zijn namelijk helemaal on trend! Laatst heb ik een plantenterrarium toegevoegd aan mijn collectie. Wist je dat zelf een plantenterrarium maken helemaal niet zo moeilijk is? Ik leg in dit artikel stap voor stap uit hoe je dit doet. Hoe maak ik een plantenterrarium? Ik geef je antwoord op deze vraag.

Hoe maak ik een plantenterrarium?

Van Plant Rebelz heb ik de Bold Soldier ontvangen. Een DIY plantenterrarium kit. Een terrarium is een eigen mini-ecosysteem waarbij water via verdamping wordt gerecycled. Het is dus een gesloten, zelfvoorzienend systeem en je hoeft je terrarium dus ook geen water te geven. Heb jij iets minder goede vingers? Dan is een plantenterrarium dus een hele slimme keuze!

Je koopt dit Grow it Yourself pakket voor € 24,50 en er zit het volgende in:

 • De glazen pot zelf
 • Kleine steentjes
 • Potgrond
 • Twee plantjes
 • Mos
 • Sierstenen

DIY: Planten terrarium

Zelf een plantenterrarium maken

Zelf een plantenterrarium maken is dus echt super easy. Het stappenplan is als volgt:

 • Maak de glazen pot goed schoon en droog met een doek
 • Leg de kleine steentjes onderop
 • Doe hier vervolgens de potgrond overheen
 • Maak in de potgrond kuiltjes en plant hier de twee plantjes in
 • Leg het mos op de potgrond
 • Maak af met de sierstenen en doe de deksel dicht

Verzorgingstips plantenterrarium

Tadaa! Jouw planten terrarium is af! Ik vond deze DIY: Planten terrarium super leuk om te doen en volgens mij was ik binnen 10 minuten klaar. Zelf ben ik heel erg blij met het resultaat en staat hij inmiddels in ons interieur te pronken. Nog even een aantal verzorgingstips op een rijtje:

 • Geef je plantenterrarium geen water
 • Hij heeft geen direct zonlicht nodig
 • Houd de pot zoveel mogelijk gesloten
  • Tip: Om je terrarium in topconditie te houden is het aan te raden de deksel twee keer per week 5 uur te openen.

Bestel hier jouw Bold Soldier Terrarium

Heb jij veel planten in jouw interieur?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Dit artikel is een samenwerking met Plant Rebelz.

Delen: