fbpx
34   150
25   56
67   128
25   261
24   103

Wat is CBD olie?

Wat is CBD olie?

CBD is een ingrediënt dat je steeds meer voorbij ziet komen in skincare producten. Inmiddels heb ik in mijn stash echt al best wat producten waar CBD olie aan is toegevoegd. Toch merk ik dat er rondom CBD olie nog heel wat vragen zijn en mensen het toch nog een beetje ‘eng’ vinden. Nergens voor nodig. In dit artikel geef ik antwoord op de vraag: ‘Wat is CBD olie?’ Ben jij nieuwsgierig? Lees met mij mee.

Het antwoord op de meest gestelde vragen rondom CBD olie

CBD is de afkorting van cannabidiol. Het wordt gewonnen uit de toppen van de hennepplant en dat maakt deze stof dus helemala natuurlijk. Doordat het wordt gewonnen uit deze plant wordt CBD veel vergeleken met wiet en hash, oftewel met stoned en high worden. Dit is echter een fabeltje. Je wordt high van de stof THC en deze is niet verwekt in CBD. Het gebruik van een CBD olie zorgt dus niet voor het geestverruimende effect en is dus niet verslavend.

Wist je overigens dat een hennepplant en een wietplant totaal verschillend zijn? De planten lijken op elkaar maar zijn dus zeker niet hetzelfde. In de hennepplant zit soms THC maar dit is dusdanig weinig dat ons lichaam hier helemaal niets mee doet.

Word je high van CBD olie?

Hierop is dus maar 1 antwoord juist en dat is nee!

Wat zijn de voordelen van CBD olie?

Maar waar gebruik je CBD olie eigenlijk voor en wat zijn de voordelen ervan? Er zijn inmiddels heel wat mensen op de wereld die zweren bij het gebruik van CBD olie. De olie wordt voornamelijk gebruikt voor het verlichten van reumatische klachten of chronische pijn. Of tegen stress, slapeloosheid en migraine en werkt het ontstekingsremmend.

Hoe snel werkt CBD olie?

De olie zit meestal in een flesje met een pipetje en je doseert met druppeltjes. Bij iedereen werkt de olie anders en echt antwoord op de vraag: ‘Hoe snel werkt CBD olie?’ is er dan ook niet echt. Aan te raden is wel om te beginnen met een lage dosering, bijvoorbeeld 2 tot 3 druppeltjes per dag. Kijk even hoe dit voelt en indien je niets merkt kun je natuurlijk iets opschalen.

“In ons systeem maken wij lichaamseigen cannabinoÏden aan: endocannabinoïden. Dit is nog niet zo heel erg lang geleden ontdekt. Deze endocannabinoïden hechten zich aan de CB1- en CB2-receptoren in ons lichaam, waardoor informatie van de ene cel wordt doorgegeven aan de andere. In hennepplanten, en dus ook in producten met CBS, zitten cannabinoÏden en deze passen op dezelfde receptoren van ons endocannabinoïde systeem. Op deze manier kan het gebruik van CBD dus een ondersteuning zijn aan ons eigen systeem op geheel natuurlijke wijze.” – De Gezonde Wereld

Heeft CBD olie bijwerkingen?

CBD olie kan bijwerkingen hebben maar die zijn eigenlijk bij iedereen anders. Ik zelf heb een tijdje CBD olie gebruikt voor mijn rug- en nekklachten en ik ervaarde zelf geen bijwerkingen. Ik voelde voornamelijk dat de scherpe randjes van de pijn wat werden afgevlakt en vond dit erg prettig. Gelukkig blijft de olie maar een bepaalde tijd in je lichaam en, mocht je bijwerkingen ervaren, dan verdwijnen deze dus ook weer. Nogmaals de tip, begin bij een lage dosering!

  • Let op: mensen die al medicatie nemen moeten het gebruik van CBD overleggen met hun (huis)arts!

In dit artikel heb ik het voornamelijk over CBD olie. Maar wist je dat je CBD zowel in olievorm als via capsules kan gebruiken?

Heb jij ervaring met CBD? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen: