fbpx
21   47
59   262
41   86
60   180
40   227

Supplementen voor sporters

Supplementen voor sporters

Ik moet eraan geloven, het sporten weer oppakken. Al veel te lang heb ik niets aan sporten gedaan en dat merk ik uiteraard aan mijn lijf. Nu de lente is begonnen en de zomer eraan komt is het toch wel weer tijd om een klein beetje een ‘bikinibody’ te creëren. In dit artikel ga ik wat meer vertellen over supplementen voor sporters. Ben jij hier nieuwsgierig naar? Lees dan mee.

Gezonde levensstijl

Ik ben Brabander en bourgondisch ingesteld. Een wijntje en een borrelplankje, daar kan ik onwijs van genieten. Door de weeks ben ik altijd erg gesteld op een gezonde levensstijl maar in het weekend laat ik die meestal wel varen. Op zich moet dit kunnen toch? Zolang het in balans is en beide ‘stylen’ niet ’te’ zijn is er volgens mij niet zoveel aan de hand.

Omdat, zoals gezegd, de lente is begonnen en de zomer eraan komt vind ik het wel belangrijk om mijzelf wat fitter te voelen. Een tijdje terug ben ik gaan googlen en kwam ik terecht op degezondewereld.nl Een website waar je veel kunt lezen over een gezonde levensstijl. Het trok mijn aandacht en ik ben een lekker aan het lezen en scrollen geweest op de site. Uiteindelijk eindigde ik bij de cordyceps paddenstoel, iets wat mij enorm fascineerde.

Het nieuwste sportsupplement: de cordyceps paddenstoel!

Wat blijkt is dat medicinale paddenstoelen wereldwijd een enorme trend aan het worden zijn. Een van deze medicinale paddenstoelen is de cordyceps paddenstoel welke al duizenden jaren een traditioneel gebruikt schimmel is in China en andere Aziatische landen. Het is een paddenstoel met hoge hoeveelheden proteïne, aminozuren, nucleosiden, cordycepine, vitaminen, mineralen en sterolen. Hierdoor heeft de paddenstoel unieke eigenschappen, namelijk:

  • Werkt tegen vermoeidheid
  • Verbetert de zuurstofopname (sportprestaties) en longfunctie
  • Libido en mannelijke en vrouwelijke vruchtbaarheid
  • Biedt ondersteuning van de nieren
  • Remming van het verouderingsproces

Niet gek dus dat het één van de belangrijke supplementen voor sporters is. Het gerucht gaat dat tijdens de Olympische Spelen van 1992 het Chinese team de medicinale cordyceps paddenstoel gebruikte. Tijdens deze Olympische Spelen werden meerdere wereldrecords verbroken. Mushrooms4Life kweekt deze paddenstoelen op Sorghum en doet dit volledig vegan en biologisch. De cordyceps paddenstoel kan zowel in poedervorm als via capsules kunnen worden ingenomen.

Inmiddels heb ik er al onwijs veel goede verhalen over gelezen en ga ik dit eens proberen. Mijn leven is vrij druk en ik merk dat, zodra ik thuiskom van werk en gekookt etc. heb, ik weinig puf heb om nog te sporten. Daarnaast heb ik geregeld last van blaasontstekingen en zelfs al een aantal keer een nierbekontsteking gehad. Super vervelend! Het voedingssupplement belooft dit te verbeteren dus vandaar dat ik erin geïnteresseerd ben. En hé, een remming van het verouderingsproces, dat is altijd welkom toch?

Lees meer over een gezonde levensstijl op degezondewereld.nl

Heb jij ervaring met voedings-/sportsupplementen?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Dit artikel is een samenwerking.

Delen: