fbpx
84   158
47   178
30   68
68   137
25   272

Hoe krijg je meer volgers op instagram?

Hoe krijg je meer volgers op instagram? Een vraag die ongelofelijk veel wordt gesteld. Inmiddels heb ik 13,7K volgers op instagram en ben ik al heel wat jaartjes actief op instagram. Ik ben dol op het socia media kanaal en breng er iedere dag heel wat uurtjes op door. Wil jij meer volgers op instagram? Maar heb je geen idee waar je moet beginnen? In dit artikel geef ik je tips voor meer volgers op Instagram.

Zo krijg je meer volgers op instagram

Voor je start met het lezen van dit artikel is het goed jezelf het volgende af te vragen: ‘Waarom wil je meer volgers op instagram?’ Wil je bijvoorbeeld je business zichtbaarder maken? Wil je meer klanten werven via dit social media account? Wil je extra lezers naar je blog trekken? Allemaal mogelijke antwoorden op de vraag. Maar, stel hem jezelf. Puur om ervoor te zorgen dat je met deze mindset dit artikel verder leest. 

Lees ook –> Instagram Reels is online en zo gebruik je het

Een goede bio

Zorg dat de basis van je instagram account helemaal in orde is. Deze begint uiteraard bij je profielfoto en bij je biografie. Je kunt maar één keer een goede indruk maken en dus moet je ervoor zorgen dat alles klopt. Vul alle velden in en zorg ervoor dat je kort en bondig vertelt wat men kan verwachten van jouw instagram account. Verwerk emoji’s in je bio en zorg voor een call-to-action. In je bio heb je één plaats voor een URL en ik heb hier zelf de link naar mijn blog instaan. Uiteraard is je feed ook het visitekaartje van je account en dus is het altijd aan te raden om een mooie feed te creëren.

Wees actief en consistent

Het is belangrijk om actief te zijn en consistent te posten. Dagen achter elkaar posten om vervolgens dagenlang niets van je te laten horen is een heel slecht idee. Zorg ervoor dat je voor jezelf een ritme maakt dat voor jou goed te doen is. Hierdoor weten jouw volgers precies wat ze van je kunnen verwachten en kun jij ook altijd aan deze verwachting voldoen. Het wekt herkenning en vertrouwen op bij je doelgroep!

Gedraag je sociaal

Instagram is een social media kanaal en er wordt dus van je verwacht dat je je sociaal gedraagt. Wees dus niet alleen actief met posten maar ook actief met liken en reageren. Probeer echt contacten op te bouwen en met mensen het gesprek aan te gaan. Heb je net een feedpost geplaatst? Trek dan even wat minuutjes uit om bij anderen te liken en reageren. Dit zal jouw net geplaatste foto boosten in het algoritme van instagram. Denk niet alleen aan jezelf maar bouw samen dingen op. Geloof me, dit vind ik persoonlijk het allerleukste van het kanaal!

Maak gebruik van alle opties

Instagram geeft je een enorm aanbod aan opties die je kunt inzetten tijdens het gebruik van het kanaal. Zo kun je naast een ‘gewone’ feedpost ook reels, IGTV’s, guides en filters maken. Doe dit! Instagram boost accounts in het algoritme die gebruik maakt van alle features. Dit geldt overigens ook voor stories. In je instagram stories kun je allerlei dingen toevoegen zoals locatie, vermelding, poll, vraagsticker etc. etc. Maak er gebruik van!

Hashtags!

Een leuk aantal volgers hebben is leuk, maar je wilt natuurlijk opvallen bij men die jou nog niet volgt. Dit kun je goed doen door handig gebruik te maken van hashtags. Hiervoor is het belangrijk dat je onderzoek doet naar welke hashtags voor jouw account goed zouden kunnen werken. Probeer hierbij geen gebruik te maken van hashtags die bijvoorbeeld al miljoenen keren gebruikt zijn. Deze zijn zo populair dat de kans heel klein is dat je opvalt. Zorg voor een goede balans en voeg ook een aantal kleine, niche hashtags toe. Onder een post kun je maximaal 30 hashtags posten en in een story maximaal 10. Gebruik ze dus altijd allemaal!

In the end is zichtbaar zijn het allerbelangrijkste. Hiervoor geeft Instagram je heel veel handvaten waar je gewoon heerlijk gebruik van moet maken. Hoe beter jij zichtbaar bent, hoe meer mensen jou zien op instagram. Hoe groter de kans dus ook dat je meer likes en reacties krijgt op jouw content en dit resulteert uiteindelijk dus ook in meer volgers.

Ik snap dat je wilt groeien op instagram en het cijfertje ‘volgers’ het liefst zo snel mogelijk ziet stijgen. Probeer daarnaast ook gewoon lekker te genieten en houd het leuk. Ik denk dat ‘instagram leuk vinden’ uiteindelijk echt het allerbelangrijkste is en dat de rest van vanzelf wel volgt!

Volg jij mij al op instagram? –> @lindseybeljaars

Hoe krijg je meer volgers op instagram? Nou, zo dus!
Heb jij instagram? Zou ja, wat is je account? Laat het me weten in de comments zodat ik een kijkje kan nemen!

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen: