fbpx
21   47
59   262
41   86
60   180
40   227

5 tools waar ik als blogger niet zonder kan

5 tools waar ik als blogger niet zonder kan

Wooow! Ik blog alweer bijna 6 jaar. Niet normaal!! Al 6 jaar lang komt er iedere werkdag om 05:00 uur een artikel online op mijn blog. Op heel wat dagen inmiddels ook al een tweede artikel om 15:00 uur. Mijn inspiratie blijft aanwezig en ik heb zelden last van een writers block. Vandaag bespreek ik 5 tools waar ik als blogger niet zonder kan. Lees je gezellig met mij mee?

5 onmisbare tools voor elke blogger

iPhone 12 Pro Max

Een blogger zonder telefoon? Onmogelijk! Voor mijn gevoel doe ik letterlijk alles, op het schrijven van artikelen na, op mijn telefoon. Het checken van mijn mail, het bijhouden van mijn social media, het reageren op reacties op mijn artikelen, het checken van mijn statistieken, ik doe het allemaal via mijn telefoon. Daarnaast heb ik op dit moment een iPhone 12 Pro Max die natuurlijk fantastische foto’s maakt. Mijn foto’s, zowel op mijn blog als op mijn instagram account, maak ik dus ook met mijn telefoon. Via mijn telefoon kan ik deze direct uploaden wat natuurlijk mega ideaal is.

Ik draag mijn telefoon altijd bij me en heb ze in het verleden vaak genoeg laten vallen. Het is voor mij daarom ook essentieel om mijn telefoon goed te beschermen. Dit doe ik met een iPhone 12 Pro Max hoesje die er niet alleen leuk uitziet maar mijn telefoon goed beschermt tegen valschade. Daarnaast heb ik altijd een screenprotector op mijn scherm zitten. Het hoesje dat ik nu om mijn telefoon heb is van Hoesjes-Outlet. Zij hebben overigens allerlei hoesjes voor allerlei type telefoons. Ben jij bijvoorbeeld op zoek naar een iPhone 12 Pro hoesje? Of een hoesje voor een Samsung Galaxy S21 Ultra? Dan kun je bij hen zeker terecht.

Laptop

Zoals hierboven gezegd doe ik ongeveer alles, op het schrijven van artikelen na, op mijn telefoon. Het schrijven van artikelen doe ik altijd op mijn laptop. Deze laptop heb ik echt al een flinke tijd maar functioneert nog prima voor het schrijven van artikelen. Het is een Acer, geen idee meer welk type. Naast het schrijven van artikelen werk ik uiteraard ook met photoshop om ervoor te zorgen dat mijn foto’s helemaal on point zijn. Ik overweeg wel om dit jaar te investeren in een MacBook Pro, die staat al zo lang op mijn wishlist!

Yoast SEO

Ik heb HBO Communicatie gestudeerd met een minor in Marketing. Het schrijven van SEO proof artikelen heeft altijd mijn interesse gewekt en ik durf best toe te geven dat ik deze skill aardig onder de knie heb. Toch heb ik op mijn blog de plug-in Yoast SEO geïnstalleerd op mijn blog. Het is een super overzichtelijke plug-in die stap voor stap verteld wat je per artikel nog kunt verbeteren. Ik vind het heerlijk om al die bolletjes op groen te zien staan, zowel voor SEO als voor de leesbaarheid.

Social media

Op het moment dat jouw artikelen SEO proof zijn worden ze beter gevonden in Google. Dit zorgt ervoor dat jouw blog hoogstwaarschijnlijk meer bezoekers trekt dan wanneer ze dit niet zijn. Uiteraard zijn er nog andere manieren om bezoekers op jouw blog te krijgen. Ik gebruik hier bijvoorbeeld een swipe-up link voor op Instagram Stories. Ieder artikel wordt daarnaast geplaatst op mijn Facebookpagina van mijn blog. En daarnaast pin ik de artikelen ook op Pinterest. Als het een artikel is dat marketing- of ondernemersgericht is dan plaats ik ze zelfs op Linked in!

Volg jij mij al? ↓ 

Linkpizza

Weleens gehoord van Affiliate marketing? Het is een goede manier om als blogger inkomsten te genereren. Natuurlijk kun je dit op verschillende manieren doen maar één van deze manieren is door affiliate marketing. Om het simpel uit te leggen is affiliate marketing het volgende: ‘Als blogger plaats je een link naar bijvoorbeeld Bol.com. Als jij, als lezeres van dit artikel, klikt op deze link en iets besteld bij Bol.com, dan krijg ik hier een percentage van. Eigenlijk dus een ‘bedankje’ van Bol.com. Goed om te weten is dat jij overigens niet meer betaald, de prijs blijft voor jou gelijk! Voor het maken van affiliate links gebruik ik Linkpizza. Zij hebben een super tof bestand qua merken en het is een ontzettend fijn platform om mee te werken!

Dit zijn mijn 5 tools waar ik als blogger niet zonder kan.

Welke aanvullende tools gebruik jij voor je blog?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen: