fbpx
68   453
122   416
93   152
58   110
279   837

Creatieve initiatieven door de horeca

Creatieve initiatieven door de horeca

De horeca is dicht en dat is zuur. Voor ons als consument is het vervelend maar voor de eigenaren van deze horecazaken is het een absolute ramp. Ik ben altijd degene die iedere situatie positief probeert te bekijken en ik heb ontzettend veel creatieve initiatieven door de horeca voorbij zien komen. Initiatieven die, zonder deze lockdown, waarschijnlijk nooit waren ontstaan. Ik wil een aantal van deze initiatieven uitlichten. Lees je mee?

Creatieve initiatieven door de horeca

Klussen!

De ondernemers hebben vaak een aantal mensen vast in dienst. Op het moment dat je zaak moet sluiten door de maatregelen is het ontzettend lastig om deze mensen aan het werk te houden. Op een gegeven moment zijn de ‘klusjes’ wel op. Ik heb heel veel horecazaken massaal zien klussen met het personeel. Zij hebben waarschijnlijk altijd al plannen gehad met hun tent maar zijn hier, door de drukte, nooit aan toe te komen. Denk bijvoorbeeld aan een compleet nieuwe uitstraling. Of het rolstoelvriendelijk maken van de tent. De meeste zaken zijn met een lichtgewicht rollator nog wel toegankelijk. Maar met een rolstoel is dit 9 van de 10 keer niet het geval. Zijn er simpele aanpassingen te doen waardoor deze mensen wel makkelijk in jouw zaak terecht kunnen? Dan is dit natuurlijk een super mooi initiatief! Samen met het personeel klussen zorgt voor een teamgevoel en uiteraard is je tent helemaal ready voor het moment dat je eindelijk weer open mag. Een mooie win-win situatie lijkt me.

DRIJF INN!

Ik woon in een dorpje vlakbij Breda. Een dorp dat in de buurt ligt is Raamsdonksveer. Restaurant Fort Lunet is gelegen aan de Donge en zij hebben, naast het restaurant, onder de naam Bootje Gezond ook een elektrische sloepenverhuur. Vanuit Fort Lunet vaar je namelijk zo Nationaal Park de Biesbosch in. Tijdens de eerste lockdown was het restaurant gesloten maar was take-away nog wel mogelijk. Zij bedachten de Drijf inn! Er werd natuurlijk ontzettend veel gevaren met het mooie weer en men kon, met hun boot, aanmeren op de stijger en eten bestellen via een QR code. Hoe briljant is dat? Creatief zijn en omdenken, te leuk! Het liep zelfs zo goed dat dit initiatief wordt doorgezet. Ook als de zaak van de zomer weer gewoon ‘normaal’ draait!

Zoomen maar!

We worden ermee doodgegooid, live meetings via zoom! Maar hé, het is op dit moment de beste manier van communiceren op veilige afstand. Laten we deze techniek omarmen en blij zijn dat het er is! Door heel veel horecazaken worden online zoomevents georganiseerd. Denk aan een bingo, een quiz, noem het maar op. Gezellig met een borrelplank erbij. Ik heb inmiddels hierdoor echt heel wat leuke avondjes gehad. Het is natuurlijk anders dan anders maar nogmaals, zie het positief en maak er je eigen feestje van!

Support de horeca! Het is zo ontzettend belangrijk dat wij, met z’n alle, de horeca supporten. Veel horecazaken doen bijvoorbeeld aan take-away en online evenementen. Bestel en doe mee! Juist door te blijven bestellen en door te blijven supporten zorg je ervoor dat je hopelijk aankomende zomer weer heerlijk op het terras zit bij jouw favoriete restaurant! #theyneedus #supportyourlocals 

Ik hoop, met heel mijn hart, dat heel veel horecazaken deze ellendige tijd overleven en dat er ook positieve ontwikkelingen uit voort vloeien. Ik zie om mij heen heel veel zaken die zo ontzettend hun best doen. Hopelijk mogen ze weer snel open en kunnen we weer snel genieten van de horeca.

Wat vind jij van deze creatieve initiatieven door de horeca? En support jij de horeca?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen: