fbpx
68   453
122   416
93   152
58   110
279   837

5x Dit kun je nog wél doen tijdens de strenge lockdown

Dit kun je nog wél doen tijdens de strenge lockdown

Gisterenavond hebben we uiteraard allemaal, tijdens de persconferentie, gezien en gehoord dat de strenge lockdown voorlopig nog niet versoepeld wordt. Al was dit, gezien de cijfers, wel te verwachten, toch kwam hij weer hard aan. Jawel, weer 3 weken verlengd, oftewel in totaal 4 weken vanaf nu, tot 9 februari. Aangezien het weekend daarna carnaval voor de deur staat ben ik bang dat ze 2 februari besluiten het sowieso nog 2 weken extra te verlengen. Maar goed, laat ik niet op de zaken vooruit lopen. Ben jij inmiddels jouw inspiratie compleet verloren en verveel je je thuis te pletter? Is de kerstboom allang weer opgeruimd en Netflix voor je gevoel al uitgespeeld? Dit kun je nog wél doen tijdens de strenge lockdown. Ik geef je 5 tips. Lees gezellig mee!

Lockdown tips tegen verveling

Natuurlijk wordt er bij de corona persconferentie nadruk gelegd op hetgeen dat we niet meer mogen. Doordat dit inmiddels een flinke lijst is voelt het af en toe alsof we echt bijna niets meer mogen. Toch, door hier en daar wat extra creatief en flexibel te zijn, mogen we zeker nog wel wat. Ik hoop je in dit artikel wat leuke inspiratie te geven waardoor je er weer even tegenaan kunt!

Uiteten @ home

De restaurants zijn gesloten en dat is voor heel wat restauranteigenaren al moeilijk zat. Het is ook onze taak om de horeca te steunen en ik doe dit zelf zoveel als mogelijk. De meeste restaurants hebben gelukkig wel de mogelijkheid tot take-away en delivery en dit zorgt ervoor dat je toch het ‘uiteten’ gevoel at home kan creëren. Sloof jezelf eens lekker uit! Bestel een heerlijke fles wijn bij het eten, dek de tafel thuis zoals je gewend bent in een restaurant, zet een passend achtergrondmuziekje op, kleed jezelf zoals je ook zou doen als je naar een restaurant zou gaan en maak het eten zo mooi mogelijk op. Je zult merken dat je de hele avond heerlijk aan het tafelen bent en eens niet op de bank hangt in je joggingbroek met een Netflix serie.

Wandelen in de natuur

Nederland heeft zo ongelofelijk veel te bieden op het gebied van natuur. Er zijn vast nog ontelbaar veel plekken op te noemen waar je nog nooit bent geweest. Stap in de auto en ga eropuit! Wij hebben zelf een hond en wandelen hierdoor sowieso een aantal keer per dag. Ik merk zelf dat ik hierdoor een stuk actiever en positiever wordt. Een frisse neus halen is gewoon echt heerlijk om te doen! Ik woon zelf vlakbij Breda en mijn favorieten zijn het mastbos, de Loonse en Drunense duinen en de Brabantse Biesbosch.

Doe je voorjaarsschoonmaak

Begin vast aan je voorjaarsschoonmaak. Dit klinkt misschien wat gek, maar hé, dit is juist de perfecte tijd. Hopelijk worden, richting de lente, de maatregelen weer versoepeld. Juist dan wil je toch weer volop gaan genieten en je alles behalve bezighouden met een voorjaarsschoonmaak in huis? Tijdens het weghalen van de kerstboom begon het bij mij al te kriebelen en ik heb gepland om dit weekend te starten. Even lekker alles in huis opruimen en opfrissen. Alvast mijn kast uitzoeken en alle spullen en kleding die ik niet meer nodig heb ga ik weggooien of weggeven. Het is misschien niet de leukste klus maar als hij eenmaal geklaard is voelt dit zo ontzettend fijn en opgeruimd. Ik ga ervoor!

Maak een fotoboek

Heb je nog een archief vol foto’s waarvan je ‘ooit’ nog eens een fotoboek wilt maken? Now is the time! In maart 2020 zijn wij naar Lapland geweest en bij terugkomst heb ik nooit meer de tijd genomen om hier een mooi fotoboek van te maken. In de kerstvakantie ben ik een aantal dagen vrij geweest en heb ik eigenlijk eens rustig de tijd genomen om de foto’s uit te zoeken en te verzamelen voor een fotoboek. Het is leuk om te doen en brengt weer een hoop herinneringen op. Juist nu is het fijn om dan toch nog een soort van met een ‘vakantie’ bezig te zijn. Daarnaast is het uiteraard daarna ook heel leuk om eindelijk dat fotoboek in huis te hebben!

Ga creatief aan de slag

Dit is nog een tip die ik zelf ook wil gaan opvolgen. Ik breng zoveel tijd door achter mijn laptop of op mijn telefoon en dat wil ik in 2021 echt gaan minderen. Uiteraard zijn de bovenstaande tips hiervoor al erg geschikt maar ik wil ook graag weer wat creatiever aan de slag gaan. En nee, niet in de vorm van video’s, photoshop of iets in die trant. Ik zit juist te denken aan creatief bezig zijn met mijn handen. Zoals bijvoorbeeld proberen een bulletjournal bij te houden dit jaar, oorbellen maken met klei. Ik heb eerlijk gezegd nog geen specifiek plan maar ik ben altijd erg creatief geweest en vond het vroeger heerlijk om te tekenen, te kleuren en te knutselen. Eigenlijk wil ik dit weer een beetje gaan oppakken!

Dit kun je nog wél doen tijdens de strenge lockdown, 5 tips tegen verveling tijdens de strenge lockdown. 

Heb jij nog een gouden tip? Laat deze dan achter in de reacties! 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Delen: