fbpx
84   158
47   178
30   68
68   137
25   272

Audi A1 review: Mijn ervaring met mijn Audi A1 1.2 tfsi

Audi A1 review

Het jaar 2017 was voor mijn vriend en mij een enorm druk jaar. We kochten eind 2016 een huis dat compleet verbouwd moest worden en daar waren we in het eerste kwartaal van 2017 voornamelijk mee bezig. Daarnaast zat ik midden in mijn scriptieperiode en behaalde ik daaropvolgend mijn HBO Bachelor of Communications. Bij de diploma-uitreiking kon ik niet aanwezig zijn omdat wij aan het backpacken waren door Thailand. En, na 5 jaar te hebben genoten van mijn Toyota Aygo besloot ik dat het tijd was voor een nieuwe auto, namelijk een Audi A1. In dit artikel ga ik je alles over deze wagen vertellen. Benieuwd naar mijn Audi A1 review? Lees dan met mij mee.

Audi A1 review

Zodra ik begon met werken had ik één spaardoel, namelijk een auto. Net voor mijn 18e verjaardag kocht ik een Toyota Aygo en precies op mijn 18e verjaardag slaagde ik in één keer voor mijn rijbewijs. Mijn vader heeft altijd een rijschool gehad dus deze rijlessen heb ik mega ideaal samen met mijn vader kunnen doen. Mijn auto stond al voor de deur dus vroeg ik gelijk mijn rijbewijs versneld aan op het gemeentehuis. De volgende dag haalde ik hem op en voelde ik mij zo vrij als een vogel met een auto.

Audi A1 sportback

Met een vader met een rijschool en een broer die ook autofan is leerde ik van kleins af aan al heel veel over auto’s. Zo was ik altijd het meisje dat alle types kon noemen en vond ik het altijd super interessant en leuk om erover mee te praten. Mijn vader is fan van Audi en rijdt, zolang als ik er ben, al rond in Audi’s. Met rijlessen worden natuurlijk veel kilometers gemaakt en dus stond er ongeveer om de 1,5 jaar een gloednieuwe auto voor de deur. Langzamerhand begon het ook bij mij te kriebelen.

Ik heb van mijn Toyota Aygo ontzettend veel plezier gehad en heel veel veilige kilometers gemaakt. Eerlijk gezegd ben ik ook blij dat dit mijn eerste auto was want helemaal schadevrij heb ik niet gereden. Na 5 jaar vond ik het echter echt tijd voor een nieuwe en een wat grotere auto. Een droomauto, zo kun je mijn Audi A1 sportback zeker noemen. Zoals gezegd ben ik door mijn vader besmet met het Audi-virus en had ik een Audi A1 al een tijdje op het oog. Het moment dat ik er echt een kocht en besefte dat die auto van mij was kan zeker de boeken in als mega geluksmoment!

Audi A1 1.2 tfsi review

Om precies te zijn is het een Audi 1.2 tfsi. Ik heb gekozen voor een zwarte Audi met lichtmetalen velgen. Eerlijk gezegd vind ik zelf iedere auto in het zwart het allermooiste dus die keuze was snel gemaakt. Natuurlijk is een auto een kwestie van smaak maar ik vind de vormgeving van de Audi A1 gewoon echt perfect. Het is een hele sportieve auto die voor mij perfect is qua grootte. Ik heb gekozen voor een 3-deurs. Stiekem was dat omdat mijn broer en vriend zeiden dat dit echt véél mooier is. Ik zelf had hier verder weinig voorkeur in dus ik heb netjes geluisterd.

Van binnen is hij lekker luxe uitgevoerd met een mooi dashboard, hele fijne stoelen en goed geluid uit de boxen. Ik heb stoelverwarming en dat is dus een optie die ik echt fantastisch vind. Zodra het najaar begint is het eerste wat ik doe, zodra ik de auto instap, mijn stoelverwarming aanzetten. Ik vind het zo lekker dat ik eerlijk gezegd denk dat ik nooit meer een auto koop zonder stoelverwarming. Verder is de auto gewoon helemaal afgewerkt en uitgevoerd zoals ik van Audi gewend ben.

Audi A1 1.2 tfsi verzekeren

Een auto verzekering afsluiten is, naast dat het heel verstandig is, ook nog eens verplicht in Nederland. Dit is dan ook iets wat je direct geregeld moet hebben op het moment dat je de eerste meters gaat maken in je nieuwe auto. Verzekeringen vergelijken is dus iets wat je al moet hebben gedaan voordat je de auto gaat ophalen. Hierdoor weet je welke verzekering het best bij je past en kan hij direct verzekert worden. Ik had mijn Toyota Aygo destijds WA+ verzekerd maar bij mijn Audi heb ik er uiteraard direct voor gekozen om mijn auto allrisk te laten verzekeren. Tot nu toe kan ik gelukkig zeggen dat ik nog 0 schade aan mijn Audi heb gereden en dat wil ik uiteraard heel graag zo houden. *even afkloppen*

Heb jij op dit moment een auto? Zo ja, welk model? Ik ben benieuwd! 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Dit artikel is een samenwerking met geld.nl

Delen:

2 Reacties

  1. 4 december 2020 / 13:10

    Oh fijn om te lezen! Ik krijg binnenkort een Audi A1 als bedrijfswagen, ben benieuwd! ?

  2. Ellen
    3 december 2020 / 18:53

    Heel gaaf! Ik ben zelf ook van Toyota (yaris) overgestapt op Audi (Q2). Ik heb hem nu 2,5 jaar en ben er nog steeds heel blij mee. Als ik geen buggy meer mee hoef te slepen en mijn dochter jn een kleiner stoeltje kan, wil ik denk ik ook weer een kleinere en dan is een A1 ook iets wat ik overweeg. Veel veilige kilometers gewenst met je mooie auto!