fbpx
212   218
88   249
58   124
15   201
67   394

Een witte keuken met zwart fornuis

Een witte keuken met zwart fornuis

Ik droomde er al jaren van, een witte keuken met zwart fornuis. Ooit heb ik het op Pinterest gezien en dat zwarte fornuis is nooit met uit mijn hoofd gegaan. Zodra mijn vriend en ik een huis kochten kwam deze droomkeuken een stapje dichterbij. De keuken in ons gekochte huis was duidelijk aan vervanging toe en stiekem was ik hier natuurlijk alleen maar blij mee. Gelukkig vond ook mijn vriend mijn droomkeuken heel erg mooi dus de keuze was snel gemaakt. Ben jij benieuwd naar het eindresultaat van onze keuken? Neem dan nu een kijkje.

Een witte keuken met zwart fornuis

Ik moet je eerlijk bekennen, de keuken zelf boeide me niet eens zo heel veel. In mijn gedachte had ik een matte, witte keuken met een zwart, natuurstenen aanrecht en stoere handgrepen. Nu is een witte keuken natuurlijk niet zo bijzonder dus die hebben ze gelukkig overal. De keuze hiervan was dan ook al snel gemaakt. Het fornuis was echter wat lastiger. Daarin bleek ik nogal kieskeurig te zijn.

Wij hebben een hoekkeuken dus uiteraard moest het fornuis in het midden worden geplaatst aan de lange zijde. Na een lange zoektocht naar het fornuis zijn wij gegaan voor de klassieke variant van het merk Belling. Het fornuis staat op poten en is 1 meter breed. Hij heeft 5 gaspitten met in het midden een wokbrander en twee ovens (één grote en één kleine) en een grill. Ik ben dol op koken dus dit fornuis wordt echt heel veel gebruikt. Hij is de investering dan ook meer dan waard. Uiteraard hebben wij, geheel bijpassend, ook een zwart spatscherm en een zwarte afzuigkap laten plaatsen. Dit was één set.

Van links naar rechts is de keukenindeling als volgt:

  • Koelkast (hoog) met hieronder nog een kast
  • 3 lades van 1 meter breed (bovenste lade is de besteklade)
  • Fornuis
  • 3 lades van 1/2 meter breed (hierin bewaren we brood, kruiden etc.
  • Rechts de hoek om hebben wij hoge kasten hangen voor o.a. glazen en servies
  • Gootsteen met hieronder een kast voor vaatwastabletten, schoonmaakmiddel etc.
  • Vaatwasser

De muur achter de keuken hebben wij in een mosgroene kleur geverfd. Hierover hebben we even getwijfeld maar uiteindelijk vind ik het echt zo’n mooi resultaat. Het maakt de keuken echt helemaal af en zowel het zwart als het wit komt hierdoor extra mooi uit. Op de vloer hebben wij een stoere, grijze tegel liggen die, naar onze mening, ook erg mooi in het geheel past.

Een witte keuken met zwart fornuis, voor mij een dream come true! 

Wat voor soort keuken heb jij? Kook je graag of helemaal niet? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

1 Reactie

  1. 26 november 2020 / 04:03

    Looks a-ma-zing!