fbpx
34   150
25   56
67   128
25   261
24   103

Biodermal Pure Balance lijn

Biodermal Pure Balance lijn

Skincare is belangrijk. Iedere dag volg ik braaf mijn ochtend- en avondroutine. Zeker in het najaar wordt mijn huid wat droger en kan ik dus wel wat extra verzorging gebruiken. Een tijdje terug heb ik deze Biodermal Pure Balance lijn binnengekregen en sindsdien ben ik de lijn gelijk gaan testen. In dit artikel ga ik je er alles over vertellen. Lees je mee?

Biodermal Pure Balance lijn

Biodermal Pure Balance lijn

Biodermal is, mijns inziens, een heel bekend merk Gek dus dat ik nog nooit eerder een product van het merk heb gereviewed op mijn blog. Deze Biodermal Pure Balance lijn is speciaal ontwikkeld voor de normale tot gecombineerde huid met onzuiver- en oneffenheden. Het is een lijn die bestaat uit vier producten, namelijk:

 • Renewing Cleansing Mousse
 • Boosting serum
 • Purifying gel-crème
 • Refining balsem

Uiteraard ga ik alle vier de producten uitgebreid bespreken in dit artikel. De lijn is vormgegeven in een groen, turquoise verpakking met witte en zwarte letters. De mousse zit in een pompflacon en de andere drie producten zitten in een knijptube. Dit is helemaal prima, niets op aan te merken.

Biodermal skin renewing cleansing mousse

Eindelijk weer een cleansing mousse. Ik vind een mousse altijd zo fijn om mijn gezicht mee te reinigen. Deze mousse belooft 3-in-1 te zijn en te zuiveren, exfoliëren en te hydrateren. Hij is speciaal ontwikkeld voor de dagelijkse reiniging van een volwassen huid.

Gebruik

 • Pomp iedere ochtend en avond 1 à 2 bollen in de hand
 • Masseer het product licht in op een vochtige huid
 • Spoel vervolgens af met lauwwarm water.

Tip: je kunt deze mousse 1 à 2 keer per week als enzymatische peeling gebruiken. Hiervoor laat je de mousse 1 minuut inwerken op je gezicht om het product vervolgens wederom af te spoelen met lauwwarm water.

Het is een heerlijk fluffy schuim en uiteraard heb ik, tijdens het testen, de gebruiksaanwijzing netjes gevolgd. Mede door de pompflacon is het product heel erg prettig in gebruik. Ik heb aan 1 pompje genoeg en reinig mijn gezicht met deze mousse onder de douche. Na gebruik is mijn make-up helemaal verwijderd en voelt mijn huid verzorgd en gehydrateerd aan.

Biodermal skin boosting serum

Van een serum wordt ik zelf in het najaar altijd heel blij. Zoals gezegd is mijn huid in deze periode wat droger en kan ik dus wel wat extra verzorging gebruiken. Dit serum kun je iedere ochtend en avond aanbrengen vóór je reguliere verzorging voor een extra boost. Dit serum is verrijkt met huideigen hyaluronzuur en niacinamide (vitamine B3).

Mij valt direct op dat het een vrij licht serum is. De textuur is vrij dun en bijna een gel. Hierdoor brengt hij heel makkelijk aan en kun je hem zonder problemen verdelen over de huid. Hiernaast trekt hij ook nog eens heel erg snel in.

Biodermal skin purifying gel-crème

Dit is een dagcrème die je iedere ochtend kunt gebruiken en hij belooft intensief te hydrateren. De crème is verrijkt met hyaluronzuur en sarcosine. Hyaluronzuur zorgt voor een verbeterde vochtbalans en elasticiteit van de huid. Sarcosine gaat onzuiverheden tegen en zorgt voor een minder vette en dus gematteerde huid.

Deze crème is inderdaad wat dikker dan het serum maar nog steeds niet echt een dikke crème te noemen. Hij laat zich, net als het serum, makkelijk verdelen over de huid.

Biodermal refining balsem

Dit is een nachtcrème die je iedere avond kunt gebruiken en hij belooft de huidtextuur te verbeteren. Net als de dagcrème is deze nachtcrème ook verrijkt met hyaluronzuur en sarcosine. Hiernaast is er ook een mild exfoliërend encym in aanwezig die de dode huidcellen verwijderd en de huidtextuur en huidteint verbeterd.

Deze nachtcrème is veel meer een dikke crème te noemen. Uiteraard logisch ook aangezien je huid vooral in de nacht extra moet verzorgen. Gelukkig is hij niet te dik en laat hij zich nog steeds makkelijk over de huid verdelen.

Biodermal Pure Balance lijn

Conclusie

Ik heb het als heel erg prettig ervaren om deze Biodermal Pure Balance lijn een tijdje te testen. Netjes gebruikte ik twee keer per dag de mousse en het serum en iedere ochtend de dagcrème en iedere avond de nachtcrème. Het eerste wat mij opviel is dat deze lijn echt ontzettend luxe aanvoelt en super lekker ruikt. De mousse was al vanaf moment één mijn favoriet en dat is nog steeds zo. Toch mogen de andere drie producten ook zeker niet worden vergeten want ook die zijn echt fantastisch. Het is gewoon een hele fijne routine die mijn huid, in het najaar. heerlijk schoon en verzorgd aan laat voelen. Nu nog een oogcrème aan het assortiment toevoegen en dan is het plaatje helemaal compleet.  Ik blijf deze lijn in ieder geval met heel veel plezier gebruiken en kan hem je dus van harte aanbevelen.

 • Renewing Cleansing Mousse bevat 150ml. en kost € 17,99
 • Boosting serum bevat 30ml. en kost € 24,99
 • Purifying gel-crème bevat 50ml. en kost € 24,9
 • Refining balsem bevat 50ml. en kost € 24,99

Heb jij weleens een product van Biodermal geprobeerd?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.
Delen: