fbpx
49   386
118   400
92   147
58   106
279   831

Zo krijg jij 10.000 volgers op Instagram

Zo krijg jij 10.000 volgers op Instagram

Vorig jaar besloot ik mijn instagram account eens flink te boosten. Inmiddels zit ik op bijna 13.000 volgers en ben ik de magische 10.000 volgers dus gepasseerd. Uiteraard zijn er een aantal tactieken die ik heb gebruikt om dit aantal volgers op een eerlijke manier te verkrijgen. Een aantal van mijn geheimpjes zal ik prijsgeven in dit artikel. Wil jij ook heel graag meer volgers op instagram? Ik hoop dat mijn tips je verder helpen. Want zo krijg jij 10.000 volgers op Instagram.

Zo krijg jij 10.000 volgers op Instagram

 1. Engagement
  • Een term die in de instagramwereld enorm veel wordt gebruikt. Maar wat betekent engagement nu precies? Natuurlijk kun je de letterlijke vertaling van dit woord opzoeken maar ik bekijk het liever vanuit een marketingperspectief. Hoe ik het zou omschrijven is als volgt: ‘de mate waarin jouw klant/publiek zich betrokken voelt bij jouw content/business/product.’ De algemene regel hierin is dat hoe meer betrokken iemand is hoe waardevoller als volger. Instagram is een social media kanaal en er wordt dus van je verwacht dat je je sociaal gedraagt. Hoe meer jij engaged bij andere, hoe meer je dit ook terug kunt verwachten.
 2. Hashtags
  • In een post kun je maximaal 30 hashtags toevoegen. Een hashtag is een hekje, zonder spatie, gevolgd door een woord. Een hashtag wordt gebruikt als zoekwoord. Zorg er dus voor dat je onder iedere post altijd 30 hashtags toevoegt en zorg er daarnaast voor dat deze zo relevant mogelijk zijn voor de post. Hiermee maak je optimaal gebruik van deze zoekfunctie en kun je dus door potentiële nieuwe volgers goed gevonden worden.
 3. Een mooie feed
  • Zodra je dan gevonden wordt door de hashtags is het uiteraard wel belangrijk dat je feed aanspreekt. Belangrijk is dus dat je feed en de content die wordt geplaatst mooi en inspirerend is. Een instagram feed maken met lightroom is hiervoor een hele goede tip. Zorg voor leuke, afwisselende foto’s en zorg ervoor dat de posts die je laatst mooi op elkaar aansluiten. Om reacties te stimuleren kun je een leuke caption toevoegen met een call to action erin. Oftewel, een leuke vraag.
 4. Post vaak
  • Vaak is natuurlijk een vaag en breed begrip. Probeer er balans in te vinden. Te vaak posten is niet goed aangezien de posts elkaar dan te snel opvolgen en niet de kans krijgen om engagement te krijgen. Maar te weinig is ook niet goed aangezien je dan wegzakt in het drijfzandeffect dat instagram heeft. Ik post zelf zo’n 3 à 4 keer per week en doe dit al maanden achter elkaar. Dit zorgt ervoor dat ik consistent bent en dat er dus frequent een nieuwe post verschijnt. Niet te veel, maar zeker ook niet te weinig.
 5. Reageer op reacties
  • Dit is voor een aantal punten een goed idee. Sowieso is het goed voor het algoritme en merkt Instagram het op als je dus reageert op je comments. Dit zit hem weer in het ‘sociale aspect’. Daarnaast is het goed voor je engagement. Degene die een reactie onder jouw foto plaatst neemt hiervoor de moeite en daarom is het wel zo eerlijk als jij ook de moeite neemt om hier leuk op te reageren. Stel eens een vraag, wens iemand eens een fijn weekend toe of iets in die trant. Zo zorg je ervoor dat men zich meer betrokken gaat voelen.
 6. Plan vooruit
  • Om ervoor te zorgen dat mijn feed netjes op elkaar aansluit vind ik het prettig om mijn posts in te plannen. Hiervoor gebruik ik de app Feed Preview. Hierin kan ik mijn bewerkte foto’s uploaden en kan ik schuiven met de foto’s om te zien in welke volgorde ze het allermooiste staan. Daarnaast heb ik uiteraard ook met campagnes en samenwerkingen te maken en ook daarmee is het wel erg handig om vooruit te kunnen plannen zodat ik kan zien of ik netjes alles binnen de deadline kan posten.
 7. IGTV, Stories en Reels
  • Naast feed posts heeft instagram nog meer features, namelijk IGTV, Stories en Reels. Drie hele leuke features die je zeker niet moet overslaan. Zelf vind ik het heel erg leuk om in mijn stories een leuk kijkje achter de schermen te geven. Dit hoeft, wat mij betreft, allemaal niet zo instaproof. Gewoon the real deal! In Reels kun je korte filmpjes delen van maximaal 30 seconden en hierbij is het leuk om bijvoorbeeld een samenvatting te geven van een dagje weg of wat leuke outfitideetjes. Daarnaast heb ik ook een aantal IGTV’s online staan van bijvoorbeeld mijn reis door Lapland. Op IGTV kun je filmpjes uploaden die een stuk langer zijn. Waar Reels in de buurt komt van TikTok komt IGTV in de buurt van YouTube.
 8. Houd je statistieken in de gaten
  • Meten = weten! Letterlijk. Zet je instagram account om naar een businessaccount en zorg ervoor dat je je statistieken in de gaten houdt. Schrijf ze wekelijks op om te kunnen meten wat juist wel of juist niet aanslaat. Zie je dat bij een bepaalde post je engagement ineens een stuk hoger ligt dan normaal of dat je er ineens nieuwe volgers bij hebt? Analyseer dan wat je anders hebt gedaan dan anders en ga op deze voet door. Uiteindelijk moet je in je statistieken een mooie stijgende lijn zien en zolang je blijft stijgen komen de 10.000 volgers stapje voor stapje steeds dichterbij.

Allerlaatste tip: neem de tijd! Dit is echt een gigantische tijdrovende klus en verwacht niet dat binnen 2 maanden is gefixt. Heb geduld!

Heb jij nog aanvullende vragen? Stuur me een DM op instagram (@lindseybeljaars)

Zo krijg jij 10.000 volgers op Instagram! Heb jij nog aanvullende tips? Laat ze zeker achter in de comments! 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Deel dit bericht op Pinterest ↓

Zo krijg je 10.000 volgers op instagram

Delen:

6 Reacties

 1. 30 oktober 2020 / 12:44

  Wat en goede tips, Ik ga ermee aan de slag. Mijn Instagram account is wel gegroeid en ik groei nog. In juni online gegaan met mijn webshop, maar kan altijd nog volgers en bezoekers gebruiken. Mijn streven is nu eerst de 500 volgers raken. Veel liefs Louise ❤

 2. 30 oktober 2020 / 09:11

  Wat een goede tips. Mijn insta is dit jaar wel gegroeid met 200 personen, maar het gaat zo langzaam! 🙂 Toch is het enorm leuk om ermee bezig te zijn. Op dit moment heb ik 764 volgers en dat vind ik best een prestatie. 🙂

  • 30 oktober 2020 / 10:02

   Goed bezig Meis en bedankt voor je compliment over het artikel. Het is ook echt een lang proces haha! Ik hoop dat mijn tips je verder helpen x

 3. 29 oktober 2020 / 23:08

  Goede tips! Ik vind het lastig en groei met hele kleine stapjes. Vooral als je mensen terugvolgt en zij je vervolgens net zo makkelijk weer ontvolgen schiet het niet echt op. Eerst de 1000 maar eens aantikken.

  • 29 oktober 2020 / 23:18

   Blijft lastig en een lang proces! Ik hoop dat mijn tips je toch een beetje helpen ?

 4. 29 oktober 2020 / 21:03

  Goeie tips zijn het om te weten. Heb op dit moment 1.016 volgers op Instagram, waaronder ook jou ?