fbpx
196   202
82   235
56   115
13   195
66   391

5 Tips tegen verveling tijdens quarantaine

5 Tips tegen verveling tijdens quarantaine

Zit je op dit moment in quarantaine of in het algemeen gewoon veel thuis door het coronavirus? Heb je voor je gevoel Netflix al helemaal uitgespeeld en komen de muren nog net niet op je af? Ik ga je in dit artikel helpen met 5 Tips tegen verveling tijdens quarantaine. Lees je mee?

5 Tips tegen verveling tijdens quarantaine

Avond na avond Netflix op de bank dat is voor mij niet weggelegd. Begrijp me niet verkeerd, ik heb niets tegen een avondje een Netflix serie bingewatchen maar ik trek dit niet iedere avond van de week. Na twee avondjes achter elkaar heb ik wel weer behoefte aan iets anders. Wat ik graag doe ga ik nu bespreken.

Speel een spelletje

Stiekem ben ik echt een spelletjesmens. Ik vind het gewoon ontzettend gezellig om een spelletje te spelen en vind het heel leuk tijdverdrijf in de avond. Een extra tip is dan natuurlijk om een nieuw spel te kopen aangezien dit natuurlijk extra leuk is om te spelen. Ik speel het liefst bordspellen en wij hebben onlangs Azul en Ticket to Ride aan onze collectie toegevoegd. Twee ontzettend leuke spellen waar wij al heel wat avondjes zoet mee zijn geweest. Mijn vriend is echter wat meer fan van kaartspellen en in deze categorie is Exploding Kittens echt een gigantische aanrader. Dit spel is namelijk ontzettend leuk met z’n tweeën maar zodra deze gekke tijden voorbij zijn is het ook een fantastisch spel tijdens een gezellig avondje met vrienden.

Reorganiseer je kledingkast

Het najaar is in volle gang en het dragen van zomerkleding kunnen we voorlopig wel even vergeten. Afgelopen weekend heb ik mijn kledingkast volledig gereorganiseerd. Alle zomerkleding heb ik tijdelijk opgeborgen en alle winterkleding heb ik weer tevoorschijn getoverd. Alle winterse jurken heb ik netjes opgehangen en alle truien heb ik netjes opgevouwen en op één plank gelegd. Items waarvan je weet dat je ze toch niet meer gaat dragen kun je net zo goed gelijk in een zak doen en wegbrengen. Letterlijk opgeruimd staat netjes!

Maak een fotoboek

Sinds ik niet meer met mijn ouders op vakantie ga heb ik van iedere vakantie een fotoboek gemaakt. Inmiddels staat de kast aardig vol en zet ik deze traditie graag voort. Hoe leuk is het om letterlijk van iedere vakantie een mooi fotoboek te hebben? Het is overigens wel een taakje dat ik maar voor mij uit blijf schuiven. Is het herkenbaar? Ik ben in maart in Lapland geweest en heb op dit moment nog steeds geen fotoboek gemaakt. Tijd om daar verandering in te brengen. Ik heb er nu tijd voor dus laat ik daar gelijk gebruik van maken!

(Video)bellen met familie en vrienden

Afspreken met familie en vrienden is op dit moment wat lastig maar gelukkig hebben we technologie genoeg om ervoor te zorgen dat we toch sociaal bezig kunnen zijn. Ik merk aan mijzelf dat ik het vervelend vind om bepaalde mensen een tijdje niet te spreken en dan vind ik het leuk om lekker de tijd te nemen om diegene te bellen. Het allerleukste hierbij is wel videobellen aangezien je elkaar dan natuurlijk gelijk ziet. Een ideaal momentje hiervoor vind ik tijdens het koken. Ik ben hier meestal toch zeker wel een half uurtje mee bezig en in de tussentijd kan ik prima even met iemand bellen.

Maak een bucketlist

Op dit moment kunnen we helaas niet zoveel doen. Maar, laten we positief blijven want die tijd komt echt wel weer. Gebruik de tijd nu om een bucketlist voor jezelf te maken. Dit kan voor jou persoonlijk zijn of bijvoorbeeld met je vriend. Wat heb je altijd al willen doen? Waar wil je altijd al naartoe? Schrijf dit op zodat het ook echt een soort stip op de horizon wordt. Hoe leuk is het om daar nu al over na te denken en al over te fantaseren? Stiekem ben je dan al een stapje dichterbij het doel zelf.

Dit zijn voor nu mijn 5 Tips tegen verveling tijdens quarantaine. Heb jij nog tips? Laat ze zeker achter in de comments! 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin

 

 

Delen:

3 Reacties

  1. sophie
    31 oktober 2020 / 20:09

    Goh, ik zou niet weten hoe het voelt om me te vervelen tijdens een lockdown. Huishouden onder controle houden, zorgen dat iedereen vers eten voorgeschoteld krijgt, juf spelen voor 3 pubers (of dril sergeant, hoe je het ook bekijkt) nemen eigenlijk het overgrote deel van mijn dagen in beslag, dus de verveling ben ik nog niet tegengekomen hier.

  2. 28 oktober 2020 / 17:17

    Leuk inderdaad om een bucket list te maken! Zelf doe ik het Day Zero Project en ik heb mijn lijst inderdaad in deze tijden bijgewerkt 🙂