fbpx
16   47
8   36
272   802
27   67
32   78

Simple Purifying Facial Wash

Begin dit jaar maakte ik voor het eerst kennis met het merk Simple. Inmiddels heb ik het merk al een tijdje in gebruik en wil ik je in dit artikel graag alles gaan vertellen over de Simple Purifying Facial Wash. Ben jij nog op zoek naar een fijne facewash en wil je graag weten of deze van Simple wel of geen aanrader is? Lees dan mijn uitgebreide review.

Simple Purifying Facial Wash

Als je mijn blog al een tijdje volgt dan weet je dat ik mijn dagelijkse skincare routine heel serieus neem. Vooral het reinigen van mijn gezicht vind ik heel erg belangrijk. Iedere avond, voordat ik ga slapen, neem ik een heerlijke douche en onder de douche reinig ik mijn gezicht altijd met een facewash. Inmiddels heb ik de Simple Purifying Facial Wash lang genoeg in gebruik om er mijn oordeel over te kunnen vormen.

Over Simple

Tijdens het schrijven van dit artikel kwam ik erachter dat ik nog nooit eerder heb geschreven over een product van het merk Simple. Het merk bestaat al sinds 1960 en was een van de eerste merken die een gezichtsreinigingsproduct aanbood dat vrij was van stoffen zoals parfum en kleurstoffen. Vandaag de dag zijn alle producten van het merk nogsteeds samengesteld zonder parfums, kleur-, geur- en verfstoffen. Keep it simple! 

Deze Simple Purifying Facial Wash is bedoeld voor het reinigen van je gezicht en het verhelpen van verstopte poriën en een vette huid. Hij bevat een unieke, detoxformule verrijkt met 5% geconcentreerde toverhazelaar, tijm en zink. De formule belooft zacht te zijn voor je huid, make-up en onzuiverheden te verwijderen en tot diep in de poriën te reinigen zonder je huid uit te drogen.

Hij zit in een witte tube met een grijze, turquoise en groene details. Een prima verpakking, zeker voor een facewash, als je het mij vraagt. Uiteraard had ik liever een pompflacon gezien want dat is net iets gebruiksvriendelijker onder de douche. Maar hè, daar zeuren we verder niet om.

Zeker in de herfst en winter heb ik geen vette maar een droge huid. Daarnaast heb ik weinig last van onzuiverheden maar omdat het zo’n puur product betreft wilde ik het toch graag proberen. Aangezien hij belooft de huid niet verder uit te drogen gaf ik deze facewash een goede kans.

 Gebruiksaanwijzing

 1. Maak je gezicht nat met lauwwarm water.
 2. Knijp de gewenste hoeveelheid uit de tube in je handen of op je gezichtsreinigingsapparaat.
 3. Masseer in ronddraaiende bewegingen op een natte huid.
 4. Verwijder de gezichtsreiniging met warm water en dep je huid droog.

De gebruiksaanwijzing is precies zoals ik gewend ben van iedere andere facewash. Wat mij direct wel opvalt is dat de formule tussen gel- en crème achtig inzit en hele lichte scrubdeeltjes bevat. Een pluspunt voor mij aangezien hierdoor mijn huid altijd extra mooi zacht wordt.

Conclusie

Inmiddels heb ik deze facewash dus een tijdje in gebruik en kan ik niet anders zeggen dan dat ik er echt heel erg blij mee ben. Deze Simple Purifying Facial Wash is voor mij een prima stap 1 in mijn reinigingsroutine onder de douche. De reiniger laat mijn huid schoon en verzorgd aanvoelen zonder uit te drogen. Op deze facewash staat overigens dat je de oogcontouren moet vermijden maar persoonlijk volg ik dit niet op. Deze formule is zo natuurlijk dat het, wat mij betreft, prima gebruikt kan worden ook ook je oogmake-up te verwijderen. (Pin me er niet op vast, maar bij mij gaat het prima). Ben je nog op zoek naar een milde, natuurlijke en cruelty free facewash, dan is dit zeker een aanrader.

Deze Simple Purifying Facial Wash kost € 6,99 en is te koop bij o.a. Kruidvat. 

Gebruik jij iedere dag een face wash? 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen:

1 Reactie

 1. 16 oktober 2020 / 12:59

  Oeeh! Dit klinkt als een heel fijn product.
  Ik sluit me aan bij jouw punt, dat ik liever een pompflacon had gehad.

  Thanks voor het delen! <3

  Liefs
  x