fbpx
25   138
32   72
12   187
65   385
33   193

Zo kies je de perfecte hoes voor jouw iPad

Zo kies je de perfecte hoes voor jouw iPad

Welke iPad je ook hebt, een iPad Mini, een iPad Air, een iPad Pro, of gewoon een normale iPad: geen van allen is onoverwinnelijk. Een korte val van de bank kan al genoeg zijn om krassen te krijgen op de behuizing of zelfs voor het barsten van het scherm. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten! Gelukkig kun je je iPad beschermen met een mooie hoes. Maar waar moet je allemaal op letten bij het aanschaffen van een iPad hoes?

Zo kies je de perfecte hoes voor jouw iPad

Het materiaal

Een iPad hoes kan worden gemaakt van verschillende materialen. Zo heb je siliconen hoezen, maar ook hoezen van leer, polyurethaan of rubber. Bedenk bij het kiezen het materiaal wat je er zoal mee doet. Neem je hem vaak mee naar buiten, of spelen de kinderen er veel mee? Kies dan bijvoorbeeld voor een sterke, waterbestendige hoes om grote schade te voorkomen.

Het gewicht

Wanneer je de iPad dagelijks gebruikt en je deze vaak meeneemt, dan is het slim om rekening te houden met het gewicht van de hoes. Je wilt natuurlijk niet dat deze te zwaar is wanneer je hem vaak vervoert. Ga in dat geval dus voor een wat lichtere iPad hoes.

Screen protector

Sommige iPad hoezen hebben ook een screen protector. Erg handig wanneer je weet dat je gauw krassen of barsten in je scherm krijgt. Controleer zo’n screen protector wel eerst in de winkel, zodat je zeker weet dat je het scherm nog goed genoeg kunt zien en dat het touchscreen voldoende blijft werken.

Diagonaal

Wanneer je een tablet hebt waar je geen specifieke hoezen voor kunt vinden, dan kun je kiezen voor een universele hoes. Houd er rekening mee dat deze nooit precies voor jouw tablet zijn gemaakt, en controleer dus eerst goed het diagonaal van je scherm. Zo kun je exact de afmetingen vergelijken met de specificaties van de hoes.

Meer dan alleen bescherming

Meestal wordt er gekozen voor een eenvoudige hoes met een back cover. Met zo’n hoes worden de achterkant en zijkanten beschermd. Grote kans dat je echter ook het scherm wilt beschermen. Ga bijvoorbeeld voor een book case waarmee je de voorkant beschermt wanneer je de tablet niet gebruikt. Ook heb je speciale iPad hoezen met rits, waar je de iPad uit kunt halen wanneer je deze gaat gebruiken.

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel is een gastblog.

Delen: