fbpx
33   148
25   56
67   128
25   261
24   103

Genieten van een barbecue

Genieten van een barbecue

We bevinden ons op dit moment officieel in een hittegolf. Het is hartje zomer en je hoort mij niet klagen. Stiekem vind ik dit juist ontzettend lekker! Op een vrije dag zoek ik overdag de verkoeling op bij het water en in de avond samen heerlijk genieten van een barbecue. Wat wil je nog meer? In dit artikel vertel ik je meer over wat ik allemaal op tafel zet tijdens een barbecue. Lees nu lekker mee.

Genieten van een barbecue

Bij een barbecue denk je natuurlijk in eerste instantie aan vlees. Dit is absoluut onmisbaar bij een goede barbecue. Wij halen ons BBQ vlees altijd bij de slagerij aangezien wij vinden dat je het verschil wel degelijk proeft. Zij hebben meestal een uitgebreid assortiment en mijn favoriete vlees voor op de barbecue zijn speklappen en shaslicks. Al zijn lang gegaarde spareribs en kipspiesjes natuurlijk ook wel heel lekker. Of een hamburger? Je hoort het al, ik ben dol op barbecueën en lust eigenlijk alles.

Naast het vlees zijn alle bijgerechten natuurlijk ook erg belangrijk. Sterker nog, eigenlijk vind ik hierdoor een barbecue nog leuker en gezelliger. Ik maak eigenlijk altijd een verse pastasalade met o.a. rucola, gerookte kip, pijnboompitjes en avocado. Daarnaast zorg ik voor een rundvleessalade en natuurlijk kan de stokbrood met kruidenboter ook niet ontbreken. Omdat het tijdens een barbecue toch altijd lekker ‘van alles wat is’ zorg ik ook voor diverse tapashapjes zoals olijven, kaasjes en worstjes. Heerlijk toch! Als finishing touch kunnen een aantal heerlijke sauzen, zoals saté-, cocktail- en knoflooksaus, natuurlijk niet ontbreken. Oh en een heerlijk glas koude rosé of een speciaal biertje.

Ik vind het heel erg leuk om familie of vrienden uit te nodigen en om een barbecue te organiseren. Ben jij iets minder fan van in de keuken staan en vind je het heel wat om dit te organiseren? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een volledig verzorgde BBQ catering bestellen. Dit is een volledig verzorgd barbecuepakket dat gewoon bij jouw thuis wordt bezorgd. Ideaal als je geen uren kwijt wilt zijn aan een voorbereiding en toch heerlijk wilt genieten van lekker eten.

Barbecue jij vaak in de zomer?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

3 Reacties

 1. Sherry
  6 september 2020 / 15:15

  Ik ben dol op barbecuen ik vind het jammer dat het zo lang duurt om al het vlees gaar te bakken.

 2. 29 augustus 2020 / 21:11

  Afgelopen periode heb ik mij bij op de woning, vaak een BBQ gehad. Altijd lekker en gezellig.

 3. Eva
  29 augustus 2020 / 20:05

  Vlees onmisbaar? Nee joh !