fbpx
58   90
100   507
136   437
95   157
60   114

Onze plannen voor de zomervakantie

Onze plannen voor de zomervakantie

Hé guys! Afgelopen vrijdag is, in Noord-Brabant, de zomervakantie officieel begonnen. In ieder geval, voor de basisschool. Voor ons duurt het nog wel een aantal weekjes voordat de vakantie gepland staat. Wij hebben geen kids en hoeven dus geen rekening te houden met deze zomervakantie. Toch zijn onze plannen voor de zomervakantie flink veranderd. Bizar hè, wat er allemaal in een paar maanden tijd kan gebeuren. Wil jij graag weten wat onze nieuwe plannen zijn? Lees dan zeker verder.

Onze plannen voor de zomervakantie

Ik woon in Noord-Brabant en de week na carnaval kwam de eerste coronamelding in het nieuws. Iemand uit Loon op Zand, een dorpje niet ver bij ons vandaan. Uiteraard was corona al langer in het land maar dit was voor het eerst dat het door de media flink werd opgeblazen. Wij maakten ons op dat moment nog weinig zorgen en vertrokken, begin maart, naar Lapland. Hier hebben we genoten van een fantastische reis met husky’s, rendieren, het noorderlicht en alles erop en eraan.

Eenmaal terug op Schiphol begon het pas echt tot ons door te dringen. Dit was serieus! Ik heb Schiphol nog nooit zo verlaten gezien en ik ben nog nooit zo blij geweest dat we überhaupt mochten landen. Eenmaal thuis begon de gekke situatie van lege schappen in de supermarkt en samen thuis spelletjes spelen en facetimen. Na een flinke piek ging gelukkig uiteindelijk alles de goede kant op en werden maatregelen steeds verder versoepeld. Met als ultieme moment, voor ons dan, de opening van de grenzen op maandag 15 juni 2020.

De grenzen zijn open!

Wij komen onwijs graag in Zuid-Frankrijk. Eigenlijk hadden wij al gepland om hier met hemelvaart heen te gaan om te gaan motorrijden. Helaas was dit natuurlijk niet mogelijk omdat de grenzen dicht bleven. Zodra ze officieel open gingen heb ik vrij geregeld op mijn werk en zijn we naar Zuid-Frankrijk gereden. Hier hebben we genoten van een weekje even helemaal niets doen. We hebben onze eerste vakantie er dus al opzitten. Al zien we deze nog steeds als ‘meivakantie’, haha!

Een verre reis

Qua zomervakantie hadden we eigenlijk op de planning om weer een verre reis te maken. Na onze rondreizen door West-Amerika, Thailand en Costa Rica hebben we inmiddels de slag goed te pakken. Bestemmingen die wij in ons hoofd hadden waren onder andere Peru, Canada, Zuid-Afrika en Australië. Samen met mijn vriend sprak ik af dat we, zodra we terug zouden komen uit Lapland, ons hier verder in zouden gaan verdiepen. Aangezien dat moment zo onzeker bleek hebben we het boeken van tickets al die tijd uitgesteld. Gelukkig maar!

Onze plannen voor de zomervakantie

Auto- en vliegvakanties

Wij hebben besloten ook deze zomervakantie lekker naar Zuid-Frankrijk te gaan. We hebben het daar gewoon altijd gigantisch naar ons zin en voor ons was dit de meest logische keuze. Onze motoren gaan mee op de aanhanger zodat we daar lekker kunnen touren en ook onze Mechelse herder Spyke gaat gezellig mee. Natuurlijk boft niet iedereen met een vakantiehuis en gelukkig zijn vanaf maandag 15 juni ook de reisorganisaties weer gestart met het aanbieden van bestemmingen voor de zomer. TUI heeft voor deze zomervakantie een fantastisch aanbod in zowel auto- als vliegvakanties. Het grootste deel van Europa is open en via TUI kun je een autovakantie boeken naar onder andere Italië, Frankrijk en Kroatië. Liever vliegen? Dat is gelukkig ook weer mogelijk. Via TUI kun je een vliegvakantie boeken naar onder andere Spanje, Griekenland en Portugal. Buiten Europa heb is tevens ook het Caribisch gebied te bereiken met het vliegtuig. Voor vluchten naar Amerika, Azië en Afrika moeten we nog even geduld hebben.

Dit zijn onze plannen voor de zomervakantie. Wat zijn jouw plannen voor deze zomer?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

1 Reactie

 1. VWillemse
  15 juli 2020 / 09:43

  Famillie met een vakantie huisje is altijd handig ?
  Ook wij gaan elk jaar naar de Alpen (vlak bij de Italie) naar een huisje van onze tante uit Frankrijk.
  Toch slaan we een jaartje over.
  Veel is dicht of gelden er maatregelen.
  Relax winkelen of shoppen is er niet bij.
  Aan het water zit je hutje mutje op elkaar.
  Met een moter waren we zeeeeeker wel gegaan hahaha lekker touren.
  We slaan dus een jaartje over, maar ga het zo intens missen.