fbpx
34   150
25   56
67   128
25   261
24   103

Je tuin zomerproof maken

Je tuin zomerproof maken

Zodra de zon schijnt zetten mijn vriend en ik de tuindeuren open en leven we zoveel mogelijk buiten. Het liefst eten we iedere avond buiten en steken we, zo veel mogelijk, de barbecue aan. Zeker in deze gekke tijden omtrent corona brengen we extra tijd door in de achtertuin. Het is dus de hoogste tijd om van je tuin een prachtige plek te maken waar je deze zomer maar al te graag tijd door brengt. Je tuin zomerproof maken, hoe doe je dat? Ik geef je in dit artikel wat tips.

Je tuin zomerproof maken

Comfort

Comfort is naar mijn mening onmisbaar in een zomerproof tuin. Of je nu wilt zitten, liggen of loungen, het moet in de tuin allemaal mogelijk zijn. Voor mijn verjaardag in april vroeg ik een nieuwe tuinset en dit is een heel leuk zitje met bijzettafel geworden. Zo’n heerlijk hoekje waar je bijvoorbeeld, in de ochtend, kunt genieten van een kopje koffie en van de eerste zonnestralen. Naast deze tuinset hebben wij, onder de veranda, ook een loungeset met eettafel staan. Op ons kunstgrasveld hebben wij nog een loungestoel staan. Perfect om in te zonnen of om een dutje in te doen. Al dit soort zitjes zorgen er natuurlijk gelijk voor dat je ruimte genoeg hebt om, op een heerlijke zomerse dag, gezellig vrienden en familie uit te nodigen in de tuin.

Bloemen en planten

Ik ben dol op bloemen en planten en heb er dan ook aardig wat in onze tuin. In de lente ben ik voornamelijk bezig met het zetten van nieuwe planten om er, hopelijk, de hele zomer van te kunnen genieten. Deze lente heb ik onder andere lavendel, palmbomen, akelei en dahlia’s gepland. Toch is het nog best een opgave om de planten de hele zomer in bloei te laten staan. Bij droog weer moet er bijvoorbeeld worden gesproeid. Uitgebloeide knoppen dienen te worden gesnoeid en ook het onkruid moet worden verwijderd. Ik doe mijn best en op zich vind ik dat het mij best goed afgaat. Bij de ene plant want beter dan bij de andere plant, maar goed, dat neem ik voor lief. Al doende leert men, toch?

Veranda

Links achterin de tuin hebben wij een veranda staan. Deze stond er al zodra wij het huis kochten en, op een laagje whitewash na, hebben wij aan de basis niets veranderd. Wel hebben we de veranda leuk aangekleed en hangt er een heerlijke beachvibe. Van onze vakanties hebben we allerlei aandenkens meegenomen en deze hebben allemaal een plaatsje gekregen onder de veranda. In de loungeset liggen kussens met een bohemian sfeertje en er ligt een Ibiza tuinkleed. De palmboom in de hoek en het gras in een pot op tafel maken, naar mijn mening, het sfeertje helemaal af. Onder de veranda hangt een heater waardoor het hier tot in de late uurtjes heel erg goed vertoeven is.

Barbecue

Dan is er natuurlijk nog één ding dat echt niet kan ontbreken en dat is een barbecue. Ik vind barbecueën echt zo gezellig om te doen. Het is echt iets voor de zomer en je tuin is niet zomerproof zonder barbecue. Zodra het lekker weer wordt vraag ik al aan mijn vriend: ‘zullen we vanavond barbecueën?’ De geur alleen al, heerlijk. Stokbroodje kruidenboter en een verse pastasalade erbij en je hoort mij zeker niet klagen. Oh en natuurlijk een heerlijk rosétje met ijs of een huisgemaakte cocktail.

Ga jij je tuin zomerproof maken? Of heb je dit allang gedaan? Zo ja hoe en ontbreekt er nog iets aan mijn lijstje? Ik ben benieuwd! 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’

Dit artikel is een samenwerking.

 

 

Delen: